Deze cursus is verlopen

Scholing: Wond- en huidmanagement

dermatoloogbasiscursuswondenhuidtherapeutaandoeningensituaties

De Varodem Academy organiseert in samenwerking met Kasia Huisman (Da Vinci kliniek en WoundQuality) deze zeer interessante en boeiende scholing.

215
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 215

Beroepen

Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
KNGF, KRF
Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
NVH
Omschrijving

Deze masterclass is bestemd bandagisten, huid- en oedeemtherapeu­ten en verpleegkundigen. Naast het klinisch redeneren leer je de basisprincipes en het herkennen van dermatolo­gische aandoeningen (eczeem, psoriasis, pityriasis versi color, mycose, pustel, papel, rhagaden, fisuren, dermatitis, atrofie, skin-tears, huilende benen, arterieel of veneus belast en verschillende ulcera). Tijdens deze training leer je ook dat er verschillende indicaties zijn waardoor een wond kan ontstaan en hoe je ze kunt onderkennen. Je leert wat je in een dergelijke situatie moet doen. Je weet naar wie je de patiënt met een wond moet doorverwijzen in jouw regio. Je kent de principes en consequenties van de enkel-armindex (EAI) waardes.


Varodem Academy

Varodem richt zich al meer 55 jaar bewust en volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Dit doen wij door het aanbieden van een breed scala aan medische compressiehulpmiddelen. Onze producten worden breed ingezet bij de behandeling van onder andere lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem, chronische veneuze insufficiëntie en post-trombotisch syndroom. Daarnaast spelen onze producten een grote rol bij wondzorg zoals bij de compressiebehandeling van een ulcus cruris.
info@varodem.nl
0475589302
27, Broekstraat, a, Horn, 6085EM