Deze cursus is verlopen

Maternale vaccinaties - stand van zaken anno 2023

Mocht u weer helemaal bij willen zijn op het gebied van maternale vaccinaties dan mag u niet ontbreken!
verloskundigegynaecoloogphysician assistant obstetrie & gynaecologiehuisartsverpleegkundigegespecialiseerd verpleegkundigekinkhoestveiligheidRS-virusmaternaal vaccinpassieve immunisatievaccinatieweigering

Wat weten we nu bijna 4 jaar later van de kinkhoest vaccinaties? Daarnaast gaan we het hebben over het RS-virus. Het is de verwachting dat binnenkort twee opties beschikbaar zullen komen: een maternaal vaccin en passieve immunisatie. Wat zijn de verschillen? Ook gaan we het hebben over de veiligheid van vaccinaties en overwegingen om vaccinaties te weigeren. En welke vaccinaties kunnen we in de nabije toekomst nog meer verwachten? Wat heeft potentie? Het wereldwijde perspectief op het gebied van maternale vaccinaties mag natuurlijk niet ontbreken. Tot slot gaan we hebben over COVID-19.

259
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 259

Beroepen

Gynaecoloog
Accreditation in aanvraag
NVOG
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NAPA, NVOG
Verloskundigen
Accreditation in aanvraag
KNOV
Omschrijving

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Pasgeborenen zijn in hun eerste maanden kwetsbaar voor infecties. Het vaccineren van de moeder tijdens de zwangerschap zorgt voor overdracht van antistoffen via de placenta, waardoor de pasgeborene zo goed mogelijk beschermd wordt.


Inhoud

  • Sinds december 2019 kan de zwangere vrouw vanaf 22 weken zwangerschapsduur zich laten vaccineren tegen kinkhoest, om zo hun kind na de geboorte te beschermen. Wat weten we nu bijna 4 jaar later van deze vaccinaties? Wat zijn de ervaringen van zwangeren en professionals, ook bij prematuren?
  • Daarnaast gaan we het hebben over het RS-virus. Het is de verwachting dat binnenkort twee opties beschikbaar zullen komen: een maternaal vaccin en passieve immunisatie. Wat zijn de verschillen?
  • Ook gaan we het hebben over de veiligheid van vaccinaties en overwegingen om vaccinaties te weigeren. De uptake van de vaccinaties is laag immers.
  • En welke vaccinaties kunnen we in de nabije toekomst nog meer verwachten? Wat heeft potentie?
  • Het wereldwijde perspectief op het gebied van maternale vaccinaties mag natuurlijk niet ontbreken.
  • Tot slot gaan we hebben over COVID-19. Uit nationaal onderzoek en internationale reviews blijkt dat vaccineren van zwangeren volkomen veilig is. En toch is het aantal zwangeren dat zich laat vaccineren laag. Hoe kunt u de zwangeren hierin counselen?


Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, physician assistants O&G. Ook interessant voor in verloskundig geïnteresseerde huisartsen en verpleegkundigen

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH