This course is expired

Congres - Werken met 'onbegeleidbare' cliënten

Cliëntenproblematiekonbehandelbaaronbegeleidbaar

Op dit congres zullen zeven door de wol geverfde experts op basis van onderzoek en decennialange praktijkervaring praten over hoe je voorkomt dat een cliënt als onbehandelbaar en onbegeleidbaar gebrandmerkt wordt om vervolgens doorverwezen en (uiteindelijk) opgegeven te worden.

295
0-7 Points
Webinar
Physical course - single

Prices

Regular € 295
Includes : Koffie, thee en een lunchbuffet.

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
7 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
7 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
7 Points
Registerpl
Gezondheidszorgpsycholoog
4 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
4 Points
FGzPt
Description

"Onbegeleidbaar" en "onbehandelbaar" zijn termen die je met enige regelmaat tegenkomt in de hulpverlening.

Maar over wie zegt dat iets? Over de cliënt? Of over de hulpverlening? Of wellicht allebei?


Op dit congres zullen zeven door de wol geverfde experts op basis van onderzoek en decennialange praktijkervaring praten over hoe je voorkomt dat een cliënt als onbehandelbaar en onbegeleidbaar gebrandmerkt wordt om vervolgens doorverwezen en (uiteindelijk) opgegeven te worden. Hoe werk je met mensen die op basis van ervaringen in het verleden ieder vertrouwen in de hulpverlening kwijtgeraakt zijn? Die niet op komen dagen op afspraken? A zeggen en B doen? Of met mensen waarbij alles al geprobeerd is, maar niets lijkt te werken? Hoe ga je er als hulpverlener mee om als cliënten het conflict met je lijken op te zoeken of je de indruk hebt dat ze je proberen te manipuleren of gebruiken? Wat als je cliënt behalve complexe problematiek ook een lage intelligentie heeft en daarom door veel hulpverleners als "te moeilijk" wordt gezien? Op welke manier kun je cliënten bijstaan wanneer ze in een wirwar van langs elkaar af (of tegen elkaar in) werkende overheden, organisaties, regels en procedures terecht zijn gekomen? Wat als je cliënt tussen het wal en het schip dreigt te vallen omdat er voor diens specifieke omstandigheden geen geschikt hulpaanbod beschikbaar lijkt te zijn? Of als je cliënt van zijn netwerk geen hulp mag zoeken of aanvaarden vanwege de familie-eer of omdat hij / zij kennis heeft over geheimen of strafbare feiten?


Over deze buitengewoon taaie problematiek zullen de sprekers op dit congres een praktijkgerichte bijdrage leveren.

Euregionaal Congresburo

Aanbieder van studiedagen, symposia, congressen, cursussen, workshops en trainingen op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs.
info@congresburo.com
0432057962
2, De Mandel, A, Maastricht, 6227CS