This course is expired

Slaapproblemen

slaapslaapproblemenslaapproblematiekinsomniaCGT

Theorie en praktijk voor insomnie; een cognitief gedragstherapeutische aanpak.

220
5-6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 220

Professions

Cognitief gedragstherapeut
6 Points
VGCt
Gedragstherapeut
6 Points
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
5 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
5 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
5 Points
FGzPt

Speakers

Ingrid Verbeek

Docent
Ingrid Verbeek is slaaptherapeut - somnoloog bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe in Heeze (NB). Naast haar klinisch werk geeft zijn onderwijs aan zorgprofessionals in de GGZ over de gedragsmatige behandeling van slaapproblemen. Zij heeft diverse boeken, boekhoofdstukken en artikelen geschreven over de evidence based behandeling van eerste keus bij langdurige slaapproblemen, kortdurende cognitieve gedragstherapie bij insomnia (CGT-I). Haar missie is om zoveel mogelijk patiënten toegang te laten krijgen tot CGT-I.

Caroline Jakimowicz

Docent
Caroline Jakimowicz is GZ-psycholoog en slaaptherapeut. Zij heeft uitgebreide werkervaring opgedaan binnen de (ziekenhuis)psychiatrie en medische psychologie. Momenteel zet zij haar kennis en ervaring in bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe. Daarnaast is zij als freelance psycholoog onder meer betrokken bij Medispy waar zij, voor een breed scala aan problematieken, behandelingen vormgeeft binnen zowel de gespecialiseerde GGZ als de generalistische basis GGZ.

Goals

Na afloop van deze cursus heeft u basiskennis van de slaap en gedragstherapeutische vaardigheden om zelfstandig aan de slag te gaan met cliënten die kampen met klachten van langdurige slapeloosheid.

Description

Slaapstoornissen komen veel voor en hebben een grote impact op de kwaliteit van leven. Langdurige slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis en kan niet zomaar vanzelf overgaan. Cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i) is de bewezen effectieve behandeling voor deze stoornis. In deze cursus leert u zowel de theoretische basis als de praktische vaardigheden voor het herkennen en behandelen van insomnie en nachtmerries. U krijgt handvatten voor diagnostiek en behandeling van slaapproblemen en gaat zelf aan de slag met casuïstiek. Na afloop kunt u zelfstandig cliënten met langdurige slapeloosheid behandelen met CGT-i.


Werkwijze

Tijdens de cursus wordt de geboden theorie door middel van verschillende werkvormen vertaald naar de praktijk. Cursisten gaan onder meer actief aan de slag met het interpreteren van een slaapdagboek en oefenen aan de hand van casuïstiek vaardigheden. Er wordt zowel plenair als in kleine groepen gewerkt.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE