Deze cursus is verlopen

5-daagse vervolgtraining EMDR

EMDRmeervoudige traumatiseringcomplexe situatiesmoeizaam lopende behandelingentoepassingsmogelijkheden

In deze training zal de nadruk liggen op EMDR bij ernstige, meervoudige traumatisering, complexe situaties, moeizaam lopende behandelingen en brede toepassingsmogelijkheden. Er wordt lesgegeven vanuit een nieuw model voor ‘traumasensitieve casusconceptualisatie’. Dit model ligt ten grondslag aan de geheel herziende versie van het Praktijkboek EMDR, deel 1 (Ten Broeke et. al., 2022).

1075
8-38 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1075
Inclusief : syllabus, koffie/thee/fris en lunches

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
38 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
38 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
38 Punten
FGzPt

Sprekers

Hellen Hornsveld

Docent
Omschrijving

EMDR trainingen door Hellen Hornsveld vinden plaats nabij Utrecht CS en in samenwerking met een of twee co-docenten. Kenmerkend voor mijn trainingen is dat ik er vanuit ga dat de lesstof van tevoren is bestudeerd en dat er dus ruim tijd over blijft voor oefeningen, video-demonstraties en casuïstiek. De EMDR-vervolgtraining bestaat uit 5 lesdagen van 6 uur.

In deze training zal de nadruk liggen op EMDR bij ernstige, meervoudige traumatisering, complexe situaties, moeizaam lopende behandelingen en brede toepassingsmogelijkheden. Er wordt lesgegeven vanuit een nieuw model voor ‘traumasensitieve casusconceptualisatie’. Dit model ligt ten grondslag aan de geheel herziende versie van het Praktijkboek EMDR, deel 1 (Ten Broeke et. al., 2022). De verschillende routes of zoekstrategieën komen aan bod, waaronder de tijdlijn-route, opvattingenroute, de emotieroute en de affectbrug. U maakt zich deze methodes eigen, u kunt ze afwegen tegen bestaande richtlijnen en verantwoord inpassen in uw eigen behandelplan. Daarnaast wordt ingegaan op het gebruik van diverse vormen van ‘cognitive interweaves’ (bij moeizaam lopende behandelingen) en stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI).

Hornsveld Psycholgen Praktijk

hkhornsveld@gmail.com
0645514130
8, M.H.Trompstraat, Utrecht, 3572XV