Deze cursus is verlopen

Write Junior

WRITEjuniorkinderenbehandelenadolescentenposttraumatische stress stoornis

In deze tweedaagse workshop leert u hoe het protocol WRITEjunior toe te passen in de behandeling van kinderen en adolescenten van 4 tot 21 jaar met een Posttraumatische stress stoornis.

Op aanvraag
9-18 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Op aanvraag

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
9 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
9 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
9 Punten
FGzPt
Omschrijving

In deze tweedaagse workshop leert u hoe het protocol WRITEjunior toe te passen in de behandeling van kinderen en adolescenten van 4 tot 21 jaar met een Posttraumatische stress stoornis. In WRITEjunior wordt gebruik gemaakt van cognitief gedragstherapeutische technieken als exposure, cognitieve herstructurering, coping en social sharing.


Tijdens de workshop wordt allereerst stil gestaan bij de veranderingen in de diagnose PTSS in de DSM 5. Vervolgens wordt de theoretische achtergrond van WRITEjunior uit een gezet. Daarna wordt geoefend met de verschillende onderdelen van het protocol: inleiding, exposure, cognitieve herstructurering, coping en social sharing. Ook komen de nieuwe toepassingen van WRITEjunior aan bod: zoals het onthullen van geheimen, psycho educatie en gebruik bij een preverbaal trauma.


Tijdens de tweede dag wordt aan de hand van de, als huiswerk gemaakte casuïstiek de verdere praktische toepassing geoefend.


De behandeling is wetenschappelijk onderzocht en erkend door het Nederlands Jeugd Instituut (NJI).

UvA minds

De doelstelling van UvA minds is het aanbieden van evidence-based behandelingen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek in een klinische setting en het opleiden van science-practitioners.
info@uvaminds.nl
0202802900
29, Banstraat, Amsterdam, 1071JW