Van preventie op maat tot de HALL-techniek

Aan de slag met een kindvriendelijke(re) mondzorg
mondzorgkinderenHALL-techniekcariës bij kinderen

Een jonge patiënt moet behandeld worden voor cariës in het (melk)gebit. Een gaatje boren zonder verdoving behoort tot de mogelijkheden. Voor veel kinderen én ouders geen prettige ervaring. Nieuwe behandeltechnieken bieden een kindvriendelijker alternatief. In deze cursus leer je nieuwe vormen van effectief cariësmanagement toe te passen in de dagelijkse praktijk.

24 sep. 2024
15:00 - 21:00
595
5 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 595
Includes : Studiemateriaal en diner

Date and Location

24 sep. 2024
15:00
21:00

Professions

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
5 Points
KRM
Tandarts
5 Points
KRT

Speakers

Arie Riem

Tandarts-Pedodontoloog

Goals

Na deze cursus kunt u:

cariësmanagement op individuele basis inschatten, bepalen en behandelstrategieën toepassen
indicatie stellen voor zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek
in de praktijk zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek toepassen
Description

De laatste jaren winnen behandelingen als de Hall-techniek en het gebruik van zilverdiaminefluoride aan populariteit onder mondzorgverleners. Deze populariteit is mede te danken aan de gunstige uitkomsten van retrospectief wetenschappelijk onderzoek. Zo blijkt de Hall-techniek bewezen effectief te zijn in het behandelen van cariës. Bij deze behandeling worden voorgevormde metalen confectiekronen in het gebit geplaatst zonder dat er eerst sprake is van prepareren met roterend instrumentarium. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bepalen van een individueel cariës risico per kind een gunstig effect heeft op de cariësprogressie.

Je leert in deze cursus hoe je op een vernieuwende wijze vormgeeft aan kindvriendelijke mondzorg. We staan stil bij individueel bepaalde preventieve programma’s. Je leert waarom het gebruik van zilverdiaminefluoride en de Hall-techniek essentiële onderdelen moeten zijn van de “gereedschapskist” van de moderne mondzorgverlener. Je leert daarnaast welke tandheelkundige behandelstrategieën passen bij de verschillende stadia van tandbederf. Daarbij wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de beperkingen van deze strategieën en welke diagnostische methoden je nodig hebt om een goede behandelstrategie te kiezen. Tenslotte maak je kennis met de materialen die nodig zijn om de genoemde behandelingen toe te passen in de eigen praktijk.

Academie Kindertandheelkunde

info@academiekindertandheelkunde.nl
32, Boerhavelaan, E, Haarlem, 2035RC