This course is expired

Van preventie op maat tot de HALL-techniek

mondzorgkinderen

Je leert in deze cursus hoe je op een vernieuwende wijze vormgeeft aan kindvriendelijke mondzorg.

595
5 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 595
Includes : Studiemateriaal en diner

Professions

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
5 Points
KRM
Tandarts
5 Points
KRT

Goals

Na deze cursus kunt u:

cariësmanagement op individuele basis inschatten, bepalen en behandelstrategieën toepassen
indicatie stellen voor zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek
in de praktijk zilverdiaminefluoride en de HALL Techniek toepassen
Description

Een jonge patiënt moet behandeld worden voor cariës in het (melk)gebit. Een gaatje boren zonder verdoving behoort tot de mogelijkheden. Voor veel kinderen én ouders geen prettige ervaring. Nieuwe behandeltechnieken bieden een kindvriendelijker alternatief. In deze cursus leer je nieuwe vormen van effectief cariësmanagement toe te passen in de dagelijkse praktijk.


De laatste jaren winnen behandelingen als de Hall-techniek en het gebruik van zilverdiaminefluoride aan populariteit onder mondzorgverleners. Deze populariteit is mede te danken aan de gunstige uitkomsten van retrospectief wetenschappelijk onderzoek. Zo blijkt de Hall-techniek bewezen effectief te zijn in het behandelen van cariës. Bij deze behandeling worden voorgevormde metalen confectiekronen in het gebit geplaatst zonder dat er eerst sprake is van prepareren met roterend instrumentarium. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bepalen van een individueel cariës risico per kind een gunstig effect heeft op de cariësprogressie.


Je leert in deze cursus hoe je op een vernieuwende wijze vormgeeft aan kindvriendelijke mondzorg. We staan stil bij individueel bepaalde preventieve programma’s. Je leert waarom het gebruik van zilverdiaminefluoride en de Hall-techniek essentiële onderdelen moeten zijn van de “gereedschapskist” van de moderne mondzorgverlener. Je leert daarnaast welke tandheelkundige behandelstrategieën passen bij de verschillende stadia van tandbederf. Daarbij wordt ook uitgebreid stil gestaan bij de beperkingen van deze strategieën en welke diagnostische methoden je nodig hebt om een goede behandelstrategie te kiezen. Tenslotte maak je kennis met de materialen die nodig zijn om de genoemde behandelingen toe te passen in de eigen praktijk.


Academie Kindertandheelkunde

info@academiekindertandheelkunde.nl
32, Boerhavelaan, E, Haarlem, 2035RC