Kindertandheelkunde en radiologie

kindertandheelkunderadiologie

Na het volgen van de cursus: weet u de risico’s van ioniserende straling, weet u hoe u een goede beeldkwaliteit kan bereiken en de straling kan beperken, herkent u artefacten en projectiefouten, kent u het ALARA principe, kent u het ALADA principe.

469 per jaar
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Abonnement € 469 per jaar
Opmerking :Abonnement Plus prijs: €549,-

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
2 Punten
KRM

Sprekers

prof. dr. J.K.M. Aps

Tandarts
Doctor Johan Aps (1970) behaalde in 1993 zijn diploma Licentiaat in de Tandheelkunde aan de Universiteit Gent, in 1997 gevolgd door het Certificaat Kindertandheelkunde, Bijzondere Tandheelkunde en Narcodontie, en door het Doctoraat in de Tandheelkunde in 2002. In 2008 behaalde hij een Master in Dental and Maxillofacial Radiology aan de University of London, Verenigd Koninkrijk. Van 1993 tot 2012 was hij werkzaam aan de Universiteit Gent en het Universitair Ziekenhuis Gent, tussen 2012 en 2018 aan de University of Washington, Seattle, Verenigde Staten van Amerika, van 2019 tot 2020 aan de University of Western Australia, Perth, Australië, en van 2020 tot 2022 aan de Arteveldehogeschool Gent, België. Momenteel is hij werkzaam aan de Vrije Universiteit Brussel in België. Hij is auteur van verschillende hoofdstukken in boeken, tandheelkundige artikels in internationale tijdschriften en congres bijdragen. Daarnaast fungeert hij als reviewer, editor en associate-editor in verschillende wetenschappelijke tijdschriften en boeken.
Omschrijving

U herkent de situatie ongetwijfeld uit uw praktijk: het kind dat niet dichtbijt op het bitewing bijtblokje met als gevolg een onbruikbare foto met vooral ‘zwart’ beeld, of het kind dat met het hoofd meedraait als de pano voorbijkomt. Zulke situaties doen ons vaak inwendig ontploffen. Hoe voorkom je dit en wat zijn de alternatieven? Op deze vragen en problemen wordt in deze cursus antwoord geboden, steeds met de radioprotectie voor de patiënt in het achterhoofd.


 

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ