Deze cursus is verlopen

Smiles op Ibiza met Erik Nout Maandag 12 september - Zaterdag 17 september 2022

Samen met Erik Nout (MKA-chirurg) gaan we in 2022 naar Ibiza!
medische anamnesemondhygiënistmondhygiënemondholtepathologielaaggeletterde patiëntslaapapneu-syndroom

Erik Nout (MKA-chirurg) zal een presentatie geven over de medische anamnese. Door het afnemen van een goede anamnese krijgt de mondhygiënist een duidelijk beeld van de huidige gezondheid van een patiënt, hetgeen essentieel is voor het opstellen van een behandelplan. Een anamnese is wat een patiënt met betrekking tot de voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van zijn ziekte of aandoening aan een zorgverlener kan vertellen. Een anamnese komt tot stand doordat de zorgverlener aan de patiënt gerichte vragen stelt. Het biedt de zorgverlener de kans om eventuele aanwezige interferenties met de voorgenomen behandeling en/of te nemen voorzorgsmaatregelen tijdig te identificeren. Tevens dient de anamnese om duidelijkheid te krijgen omtrent klachten die een patiënt ervaart. In deze training zullen we dan ook aandacht besteden aan de systematiek van een goede anamnese. We zullen dat met elkaar in een workshop gaan oefenen aan de hand van casussen. Verder zullen we in deze training een aantal veel voorkomende systeemziekten worden besproken.

1995
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1995
Inclusief : Retourvlucht Rotterdam,Transfer luchthaven, 5 overnachtingen, Kamer met balkon en zeezicht, logies en ontbijt, Toeristenbelasting, Welkomstborrel, 3 dagen cursus.
Exclusief : Niet genoemde maaltijden en drankjes, Excursies, Eigen (zakelijke) reis- en/of annuleringsverzekering, SGR-bijdrage € 5,- euro p.p., Ruimbagage 20 kg, direct bij te boeken via het aanmeldformulier.

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
Accreditation in aanvraag
16 Punten
KRM
Omschrijving

Na het aanleren van een goede anamnese zal aandacht worden besteed aan het medicatiegebruik van patiënten. Immers, veel patiënten gebruiken medicatie voor diverse aandoeningen en tegenwoordig neemt het aantal polyfarmacie patiënten fors toe. Tijdens het onderwijs komen dan ook verschillende grote medicatiegroepen aan bod en worden handvatten aangereikt omtrent consequenties alsook voorzorgsmaatregelen om behandelingen veilig te laten verlopen.


In een andere workshop hebben we aandacht voor de laaggeletterde patiënt. Laaggeletterdheid is een fors onderschat probleem door de zorgverlener. In deze workshop leert u de patiënt met laaggeletterdheid te herkennen en krijgt u handvatten hoe hiermee om te gaan. Middels rollenspel zult u zelf aan den lijve ondervinden wat laaggeletterdheid betekent voor de patiënt en voor u als zorgverlener.


Erik Nout geeft een interactieve presentatie over het slaapapneu-syndroom. Het slaapapneu-syndroom (OSAS) is een aandoening waarbij mensen tijdens de slaap verminderd ademen of zelfs geheel stoppen met de ademhaling. Naar deze aandoening wordt veel onderzoek gedaan waaruit duidelijk is geworden dat OSAS behandeling behoeft aangezien het kan leiden tot een scala aan ziektebeelden waaronder zelfs hartaandoeningen. Deze presentatie wordt afgesloten met workshop van de Snurkdokter.


Verder gaat Erik de pathologie van de mondholte bespreken. De bedoeling van deze cursus is de mondhygiënist algemene mechanismen van ziekten bij te brengen. De nadruk ligt op de morfologie van ziekten en hun indicatie tot behandeling of doorverwijzing. In deze cursus wordt kort de gezonde anatomie van de mondholte besproken alsook niet-neoplastische laesies van de mondmucosa, premaligne laesies en dentogene ontstekingen. Bekende ziektebeelden zoals lichen planus, leukoplakie, aften, bacteriële en virale infecten zullen aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor minder bekende ziektebeelden die je in de praktijk kunt treffen. De focus ligt hierbij op de klinische presentatie.


Gerelateerd zal in een aparte les aandacht worden besteed aan de hoofd-hals oncologie. In dit college worden de vele verschillende presentatievormen van orale maligniteiten getoond. Eveneens worden de zogenaamde ‘danger signs’ besproken. Tenslotte wordt dieper ingegaan op de behandeling en de impact die hoofd-hals tumoren hebben op de kwaliteit van leven. Tenslotte zullen we de cursus afsluiten met onderwijs gericht op medische fouten en complicaties. Definities, consequenties, impact en casus zullen met elkaar worden besproken. 

smiles.world

Wij willen 2 x per jaar een cursusweek in het buitenland gaan aanbieden met scholing op hoog niveau.
info@smiles.world
0650402316
4, Stadhuisstraat, Vianen, 4132AS