Deze cursus is verlopen

De 3-sporen-anamnese – het vervolg op ‘Leren kijken met je oren.’

begrijpendoelen bereikenconsequentiesprognosediagnosepatient

En dan nu het leukste gedeelte: ‘de praktijk’ (door jullie wel ‘hands-on’ genoemd). Kennis wordt zinvol als je deze ook kunt toepassen.

1135
16 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1135

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
16 Punten
KRM
Omschrijving

En dan nu het leukste gedeelte: ‘de praktijk’ (door jullie wel ‘hands-on’ genoemd). Kennis wordt zinvol als je deze ook kunt toepassen.

De patiënt bereiken is 1. De patiënt begrijpen is 2, en samen onderweg gaan om het doel te bereiken is 3.

Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen. Welke consequenties dat met zich meebrengt heb je in deel I. Als vervolg op die cursus ‘Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden’ staat in deze cursus het zelfstandig uitvoeren van de 3-sporen-anamnese centraal. Middels deze 3 sporen te weten, organisch, psychologisch en sociaaleconomisch, krijgt men een completer overzicht over het functioneren van de patiënt, waarbij zowel de zogenaamde ‘functionele klacht’, als de reeds bestaande psychopathologie gedetecteerd kunnen worden.

Eerst op die manier is het mogelijk om van een diagnose te spreken die recht doet aan de patiënt in zijn geheel. De stelling hier luidt: ‘Er bestaat geen prognose zonder diagnose, en geen diagnose zonder (3-sporen-)anamnese’.

En vooral geen enge rollenspelletjes; het is gewoon echt leuk.


Op de vrijdagmiddag doet docent Eelco Hakman het nog eens voor en herhaalt de belangrijkste bouwstenen, ’s avonds komen er 3 professionele acteurs in de rol van patiënt, en zaterdag genieten we met z’n allen van wat we ervan gebakken hebben.


Voor deelname aan deze cursus dient de cursus ‘Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden’ (deel I) gevolgd te zijn.


Het maakt voor de volgorde niet uit of je na deel I eerst deze cursus volgt of eerst ‘De moeilijke patiënt’ (deel III).

NVM-educatie mondhygiënisten

Het nascholingsinstituut NVM-educatie mondhygiënisten is een initiatief van Stichting NVM – Onderzoek en Scholing. Door middel van een gevarieerd cursusaanbod maakt NVM-mondhygiënisten het voor haar leden nóg aantrekkelijker om te investeren in kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling.
educatie@mondhygienisten.nl
0306571985
40, Groenewoudsedijk, Utrecht, 3528BK