Deze cursus is verlopen

De moeilijke patiënt

lastigmoeilijkgrensoverschrijdend gedrragaandachtpatiëntenmoeilijkheid

Dit is een eendagscursus, want van moeilijke patiënten wil je er niet te veel meemaken. Maar helaas bestaan ze wel, en is het wel zo handig als je weet wat je ermee aan moet.

480
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 480
Inclusief : Diner

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
7 Punten
KRM
Omschrijving

Dit is een eendagscursus, want van moeilijke patiënten wil je er niet te veel meemaken. Maar helaas bestaan ze wel, en is het wel zo handig als je weet wat je ermee aan moet.

Er bestaan grofweg 2 type moeilijke patiënten: zij die grensoverschrijdend gedrag vertonen, en (erger) zij die jou verleiden tot grensoverschrijdend gedrag.

De cursus begint, heel relaxed, met een oefening in de kunst van het luisteren, waarbij met behulp van klassieke muziek een aantal luistertrucs geleerd worden. Aan de hand van videobeelden worden de meest voorkomende typen van de ‘moeilijke’ patiënt besproken. Tevens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden om met dit soort patiënten om te gaan.

Ook wordt aandacht besteed aan het feit of de moeilijkheid nu in de klacht, in de patiënt, in de behandelaar of in een combinatie van deze schuilt. De avond wordt afgesloten met een spoedcursus klachtafhandeling, waarbij ook tips and trics voor het tuchtrecht aan de orde komen.

NVM-educatie mondhygiënisten

Het nascholingsinstituut NVM-educatie mondhygiënisten is een initiatief van Stichting NVM – Onderzoek en Scholing. Door middel van een gevarieerd cursusaanbod maakt NVM-mondhygiënisten het voor haar leden nóg aantrekkelijker om te investeren in kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling.
educatie@mondhygienisten.nl
0306571985
40, Groenewoudsedijk, Utrecht, 3528BK