Acute medische situaties in de praktijk

acuutacute zorgacutetandheelkunde

Een intensieve 1-daagse cursus, gericht op het vroegtijdig herkennen van mogelijke acute medische situaties in de tandheelkundige praktijk.

550
5 Points
Reguliere nascholing
Incompany

Prices

Regular € 550

Professions

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
5 Points
KRM
Tandarts
5 Points
KRT

Speakers

Denise van Diermen

Associate Professor
Dr. Denise van Diermen MD, PhD, is working as Associate Professor for Oral Medicine at the Academic Center for Dentistry Amsterdam (ACTA). After graduation at the Academic Medical Center (AMC) in Amsterdam, she performed research projects on thrombosis and hemostasis and genetic disorders of cholesterol metabolism. In 1995 she joined the department of Medical-Dental Interaction at ACTA, currently known as Oral Medicine, and is involved in medical education for dental students and oral hygienists, research in dental treatment of medically complex patients and more recently: research in medical and dental education. She supervises the dental treatment of medically complex patients at ACTA and is a well appreciated lecturer.

Alexa Laheij

Psycholoog en Tandarts
Dr. Alexa M.G.A. Laheij studeerde in 2002 af als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Daarna studeerde ze in 2007 cum laude af als tandarts aan ACTA. In 2014 is ze gepromoveerd bij de Afdeling Preventieve Tandheelkunde van ACTA op de rol van het orale microbioom bij orale mucositis. Ze is eigenaar van een tandartsenpraktijk in Voorschoten. Ze is tevens als post-doc onderzoeker verbonden aan de afdelingen Preventieve Tandheelkunde en MTI van ACTA, waar ze zich onder andere bezig houdt met Hygiëne en Infectiepreventie in de tandheelkunde. Ze was KNMT lid van de commissie die de nieuwe Richtlijn Infectiepreventie voor Mondzorgpraktijken heeft geschreven.
Description

Een intensieve 1-daagse cursus, gericht op het vroegtijdig herkennen van mogelijke acute medische situaties in de tandheelkundige praktijk en hoe adequaat te handelen tijdens noodsituaties.


Het theoretische ochtendprogramma behandelt verschillende acute medische situaties waarop u voorbereid dient te zijn. Voorbeelden zijn: collaps, hyperventilatie, astma, bewusteloosheid, hypoglykemie, epilepsie en myocardinfarct. Tevens wordt aandacht besteed aan (acute) medische problemen die op uzelf betrekking kunnen hebben, zoals allergieën en prikaccidenten.


Het middagprogramma is praktisch van aard, waarbij u in kleine groepjes handelingen oefent die betrekking hebben op noodsituaties, zoals Basic Life Support, volgens de laatste richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.


Tevens wordt geoefend met de inhoud van de medische noodkoffer en worden acute situaties met Lotusslachtoffers ‘aan den lijve’ ondervonden.


ACTA Dental Education B.V.

ACTA Dental Education is hét adres voor bij- en nascholing binnen de tandheelkunde. Van PAOT-cursussen tot symposia, van Quality Practice themadagen en het QP-vaktijdschrift tot de mogelijkheid van InCompany cursussen, u vindt het bij ACTA Dental Education.
ade@acta.nl
0205980308
3004, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam, 1081LA