Slaap, slaapapneu en de oplossing: een MRA

slaapslapenslaapapneuslaapapneusyndroomMRAMandibulair Repositie Apparaat

Het doel van de cursus is om meer inzicht te creëren in de achtergrond van OSA. De diagnostiek zal besproken worden en daarbij uiteraard ook de verschillende behandelmogelijkheden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de MRA en kaakoperatie (bimaxillaire osteotomie of MMA). Naast het theoretische gedeelte is er uiteraard ook ruimte voor u om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de cursusdag zal er ruim aandacht besteed worden aan het vervaardigen van een beetregistratie en een digitale scan, met als eindresultaat: uw eigen MRA.

17 mei 2024
09:00 - 18:00
725
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 725

Datum en locatie

17 mei 2024
09:00
18:00
Gustav Mahlerlaan 3004, 1081LA, Amsterdam

Beroepen

Tandarts
7 Punten
KRT
Omschrijving

OSA (Obstructief Slaap Apneu) is binnen de tandheelkunde een relatief nieuw onderwerp en een hot topic op dit moment. Er wordt tijdens de opleiding Tandheelkunde een beperkte scholing gegeven aan de toekomstige tandarts, zodat deze maar in beperkte mate bekend is met diagnose OSA en de verschillende behandelopties hiervan. Tegenwoordig breed samengevat in de term Tandheelkundige Slaapgeneeskunde.


Waarschijnlijk zal het aantal patiënten met bijvoorbeeld een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) in uw praktijk gaan stijgen in de komende jaren. Deze cursus is bedoeld voor de tandarts/ MKA chirurg (i.o.)/ orthodontist (i.o.) met specifieke interesse in de Tandheelkundige Slaapgeneeskunde.


De Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskunde is reeds opgericht om een collectief te vormen in dit werkveld, waarbij ook een accreditatie is vastgesteld. De cursus zorgt voor een gedegen basis, waardoor het examen goed te maken zal zijn. Indien reeds geaccrediteerd, dan zal deze cursus met name interessant zijn, omdat ingegaan zal worden op de problemen in de praktijk, omgang en communicatie met de OSA-patiënt en met de verschillende verwijzers (werkgroep Slaap: KNO-arts, longarts en neuroloog).

ACTA Dental Education B.V.

ACTA Dental Education is hét adres voor bij- en nascholing binnen de tandheelkunde. Van PAOT-cursussen tot symposia, van Quality Practice themadagen en het QP-vaktijdschrift tot de mogelijkheid van InCompany cursussen, u vindt het bij ACTA Dental Education.
ade@acta.nl
0205980308
3004, Gustav Mahlerlaan, Amsterdam, 1081LA