Palliatieve sedatie

Palliatieve sedatie
palliatieve zorgpalliatiefpalliatievepalliatief-terminale fasepalliatieve sedatiecontinue palliatieve sedatie

In dit webinar worden de indicaties en de uitvoering van palliatieve sedatie uitgebreid besproken. Hoewel palliatieve sedatie, in tegenstelling tot euthanasie als "normaal medisch handelen" wordt beschouwd, vereist deze belangrijke interventie in de stervensfase kennis en kunde. Ook speelt communicatie een erg belangrijke rol. Sabine Netters, internist-oncoloog, zal in dit webinar uitgebreid ingaan op de medische aspecten van palliatieve sedatie, de verschillende vormen van sedatie op een dusdanige manier dat het voor iedereen te begrijpen is. Er is ruim aandacht voor de verschillen tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Daarnaast plaatst zij palliatieve sedatie in een historische en juridische context.

34.95
0.5-2 Points
Webinar
E-learning

Prices

Regular € 34.95
Includes : 34.95
Excludes : voor studenten geldt een korting

Professions

Anesthesioloog
17 May 2022
17 May 2024
2 Points
ABAN
Arts
17 May 2022
17 May 2024
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
17 May 2022
17 May 2024
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
17 May 2022
17 May 2024
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
17 May 2022
17 May 2024
2 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 30 %

Speakers

Sabine Netters

Internist

Metta Bunk

Verpleegkundig specialist Palliatieve Zorg

Goals

Leerdoelen: Kennis opdoen over de indicaties van palliatieve sedatie inclusief het refractaire symptoom Onderscheid kunnen maken tussen de verschillende vormen van sedatie: intermitterende, acute en

Description

In dit webinar worden de indicaties en de uitvoering van palliatieve sedatie uitgebreid besproken. Hoewel palliatieve sedatie, in tegenstelling tot euthanasie als "normaal medisch handelen" wordt beschouwd, vereist deze belangrijke interventie in de stervensfase kennis en kunde. Ook speelt communicatie een erg belangrijke rol.

Sabine Netters, internist-oncoloog, zal in dit webinar uitgebreid ingaan op de medische aspecten van palliatieve sedatie, de verschillende vormen van sedatie op een dusdanige manier dat het voor iedereen te begrijpen is.


Er is ruim aandacht voor de verschillen tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Daarnaast plaatst zij palliatieve sedatie in een historische en juridische context.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.