This course is expired

Advance Care Planning in de palliatieve zorg

palliatieve zorgpalliatiefpalliatieve levensfasepalliatievepalliatieacpadvancecareplanningspecialist ouderengeneeskunde

Vroegtijdig praten over het onafwendbare lot (de dood) van een patiënt die ongeneeslijk ziek is, kan heel confronterend zijn, toch laat de wetenschappelijke literatuur zien dat ‘advance care planning’ een waardevolle manier is om de kwaliteit van leven in de palliatieve fase en kwaliteit van sterven in de terminale fase te waarborgen. In dit webinar krijgt u kennis en inzicht over hoe ACP-gesprek verloopt, wanneer u het kan inzetten en krijgt u ook praktische tips hoe u dergelijke gesprekken kan voeren. Hoog gewaardeerd door de deelnemers.

34.95
0.5-2 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Regular € 34.95
Note :korting voor studenten en assistenten in opleiding

Professions

Anesthesioloog
10 Feb 2022
01 Oct 2023
2 Points
ABAN
Arts
10 Feb 2022
01 Oct 2023
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
10 Feb 2022
01 Oct 2023
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
10 Feb 2022
01 Oct 2023
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
10 Feb 2022
01 Oct 2023
2 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 50 %

Speakers

prof. Daisy Janssen

Specialist ouderengeneeskunde
Professor Daisy Janssen is de autoriteit in Nederland op het gebied van advance care planning (ACP). Zij deed talloze studies bij onder meer COPD naar dit vakgebied.

Program

Description

Vroegtijdig praten over het onafwendbare lot (de dood) van een patiënt die ongeneeslijk ziek is, kan heel confronterend zijn, toch laat de wetenschappelijke literatuur zien dat ‘advance care planning’ een waardevolle manier is om de kwaliteit van leven in de palliatieve fase en kwaliteit van sterven in de terminale fase te waarborgen. 

Specialist ouderengeneeskunde Daisy Jansen gaat in dit webinar in op het door zorgverleners markeren van de palliatieve fase bij patiënten die geconfronteerd worden met een ongeneeslijke ziekte en geeft ons handvaten om het gesprek aan te gaan, ook met de naasten. Welke angsten leven er bij mensen over de stervensfase, terwijl die misschien nog heel ver weg is? Welke behoeften zijn er? 

Een webinar on demand over de grenzen en de wensen van de patiënt en de geneeskunde.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.