Deze cursus is verlopen

Palliatieve zorg bij COPD

COPDbenauwdheidvermoeidheidpalliatieve zorgpalliatieve levensfasepalliatieve fasepalliatiefadvance care planningluchtwegvernauwingdepressieve gevoelensCOPD-patiënten

COPD is een veelvoorkomende en niet te genezen ziekte welke in de tijd progressief is en gekenmerkt wordt door luchtwegvernauwing waardoor mensen benauwdheid bij inspanning ervaren. De symptoomlast, zeker bij het vorderen van de ziekte is hoog. In dit webinar gaan we in op ACP en de behandeling van symptomen op alle domeinen van de palliatieve zorg in de preterminale en terminale fase. Dit webinar is verdiepend voor longartsen, huisartsen, verpleegkundigen en iedereen die betrokken is bij de (palliatieve) zorg voor patiënten met COPD.

34.95
0.5-2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 34.95

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABAN

Sprekers

Kris Mooren

Longarts
Kris Mooren is longarts in het Spaarne Ziekenhuis en voorzitter van de werkgroep Palliatieve Zorg van de NVALT, de Nederlandse Longartsenvereniging. Zij doet promotie onderzoek naar behandeling van benauwdheid in de palliatieve fase.

Danielle Wester

Verpleegkundig Specialist Longziekten
Danielle Wester is VS Longziekten in het Spaarne Ziekenhuis en betrokken bij het opzetten van een transmuraal zorgpad voor patiënten met COPD in de palliatieve fase.

Programma

Omschrijving

Patiënten ervaren in hun latere en laatste levensfase veel klachten zoals vermoeidheid, angst, depressieve gevoelens. Daarnaast heeft de ziekte veel impact op het werk, op naasten en op het beoefenen van hobby’s.


In dit webinar gaan we in op het belang van tijdige en goede advance care planning bij deze ziekte: wat is voor de patiënt nu belangrijk en wat is belangrijk als de ziekte vordert? Welke symptomen treden precies en hoe kunnen we die zo goed mogelijk behandelen? Wat is er te doen aan benauwdheid? Hoe verloopt de ziekte en wat is belangrijk in de terminale fase.


Het webinar is bedoeld voor een breed publiek: zorgverleners die werken met COPD-patiënten zoals huisartsen, longartsen, verpleegkundig specialisten, PA'ers, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden zoals patiënten en naasten.


Het webinar wordt voor zorgverleners geaccrediteerd.


Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.