Deze cursus is verlopen

Transculturele behandelaspecten

psychische problemen

Transculturele behandelaspecten Transculturele gevoeligheid is een nieuw kernbegrip. Eerder lag het accent op het verwerven van zoveel mogelijk kennis over zoveel mogelijk verschillende culturen. Later ging het vooral om kennis over de 'condition migrante' als gemeenschappelijke factor. Ook nu nog spelen deze invalshoeken, naast de transculturele gevoeligheid, een belangrijke rol.doelgroep Hulpverleners die werkzaam zijn in de (A)GGZ, die in...

590
6-27 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 590
Inclusief : Lunch

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
6 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
6 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
6 Punten
FGzPt
Psycholoog NIP
27 Punten
NIP
Psycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsycholoog
27 Punten
NIP
Omschrijving

Transculturele gevoeligheid is een nieuw kernbegrip. Eerder lag het accent op het verwerven van zoveel mogelijk kennis over zoveel mogelijk verschillende culturen. Later ging het vooral om kennis over de ‘condition migrante’ als gemeenschappelijke factor. Ook nu nog spelen deze invalshoeken, naast de transculturele gevoeligheid, een belangrijke rol.


doelstelling

De deelnemers maken kennis met de achtergronden van verschillende migrantendoelgroepen en met recente inzichten over transculturele vraagstukken bij hulpverlening aan migranten. Zij krijgen een overzicht van de huidige stand van zaken rondom diagnosticeren met en zonder cultuurspecifieke elementen.

RINO Amsterdam

info@rino.nl
5, Leidseplein, AMSTERDAM, 1017PR