Deze cursus is verlopen

Specialisatie geestelijk verzorgers thuis

geestelijke gezondheids zorgGeestelijke zorggeestelijk verzorgersgeestelijke gezondheidszorgthuiszorgcommunicatiecommunicerennetwerken

Waar ligt je specifieke expertise als geestelijk verzorger? Hoe kun je projectmatig werken en waarin en hoe kun je andere disciplines scholen op het terrein van zingeving? Op welke wijze kun je bijdragen aan en eventueel positie innemen in het maatschappelijk debat? Maar ook: hoe inhoud geven aan zelfzorg om alle taken aan te kunnen? Eigen motieven en drijfveren kennen is essentieel om voor anderen blijvend van betekenis te kunnen zijn.

300
8 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 300

Beroepen

Geestelijk verzorger
8 Punten
SKGV
Omschrijving

Geestelijk verzorgers thuis dienen over andere competenties en vaardigheden te beschikken dan intramuraal werkende geestelijk verzorgers. Ze zijn enerzijds begeleiders van mensen thuis die vallen in de categorieën die door VWS zijn aangewezen (50-plussers, palliatieve en kinder-palliatieve zorg). Anderzijds zijn zij pioniers en ondernemers die een eigen netwerk dienen op te zetten om dáár te komen waar zij noodzakelijk en gewenst zijn. Het gaat om geestelijke verzorging thuis. Dat betekent dat er niet alleen werkzaamheden op te pakken zijn in de 1e lijn van de individuele begeleiding, maar ook volop moet worden ingezet op:


het opbouwen van een netwerk

communicatie over de geestelijke verzorging en PR

bezinning op de vraag hoe present te zijn op een laagdrempelige wijze voor de doelgroep voor wie je (vooral) beschikbaar wilt zijn

hoe integreren in sociale wijkteams, PATZ-groepen en krijg je doorverwijzingen van POHers, huisartsen en andere (zorg)professionals?

Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders

info@relief.nl
5, Houttuinlaan, A, Woerden, 3447GM