Deze cursus is verlopen

Return to play na knieblessure of operatie

knieblessureknieoperatiesfysiotherapie

Na het volgen van deze Masterclass zult u in staat zijn om een onderbouwde uitspraak te doen over een verantwoorde RTP na knieblessure of operatie. Je bent op de hoogte van de nieuwst wetenschappelijke kennis en hebt de ‘tools’ om samen met de sporter de beslissing te maken.

169
4 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 169

Beroepen

Fysiotherapeut
4 Punten
KNGF, KRF
Omschrijving


Na een knieblessure en/of operatie komt de sporter bij je om weer de eigen sport te kunnen doen. Maar wanneer is de sporter klaar met revalideren? Hoe denkt de sporter er zelf over en is het ook weer medisch verantwoord? En welk advies geef je mee over het oppakken van de sporthervatting?

Vanuit de wetenschap kunnen we over de return to play (RTP) beslissing een steeds objectiever oordeel geven. Maar een deel van de beslissing blijft subjectief en op basis van ervaring… Welke criteria is bepalend en waar dien je allemaal nog meer rekening mee te houden!?


De cursusinhoud zal bestaan uit de volgende onderwerpen:

  • Bespreken van terminologie en definities van RTP
  • Evidence based practice, best available evidence
  • Een overzicht van de criteria voor een verantwoorde RTP
  • Casuïstiek vanuit de praktijk
  • Praktijk: het zelf uitvoeren van testen
  • Live-patiënt casus: samen de beslissing maken


De volgende onderwijsvormen worden gehanteerd:

Interactief hoorcollege

Praktijkles

Zelfstandig werken met opgedane kennis middels gerichte opdrachten

Zelfstudie

Geen huiswerk

Progress Educations

Progress Educations is een opleidingsinstituut dat onderwijsmodules ontwikkelt en doceert voor paramedici (fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten), medici (huisartsen) en andere professionals uit de zorg- en welzijnssector. De praktijkgerichte aanpak van Progress Educations, gekoppeld aan de kleinschaligheid van de opleidingen, zorgt voor kwalitatief hoogstaand onderwijs. Onze groepsgrootte bedraagt maximaal 12 tot 15 personen. Opleidingstrajecten zijn interactief vormgegeven en onze topdocenten, die zelf midden in de praktijk staan, maken in hun cursussen gebruik van échte patiënten/casuïstiek. Onze persoonlijke aandacht, de doelmatigheid van ons opleidingsaanbod en de toegankelijke trajecten, leiden tot tevreden cursisten die elke opleiding als een meerwaarde voor de praktijk omschrijven.
info@progress-educations.nl
0857823602
8, Vijfkamplaan, Eindhoven, 5624EB