Advanced opleidingsdag radiale shockwave therapie

shockwaveshockwave therapieradiale shockwaveradiale shockwavetherapie

Deze opleidingsdag is bedoeld voor therapeuten die al enige ervaring hebben met shockwave therapie en op zoek zijn naar verdieping in de materie en alle mogelijkheden van radiale shockwave therapie (RSWT) willen leren toepassen.

11 jun. 2024
09:00 - 17:00
295
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295
Inclusief : Lunch

Datum en locatie

11 jun. 2024
09:00
17:00
15 okt. 2024
09:00
17:00

Beroepen

Fysiotherapeut
7 Punten
KNGF

Sprekers

Alexander Robert

Docent
Alexander is een fysiotherapeut die zijn enthousiasme over echografie en shockwave therapie niet kan verbergen. Niet voor niets heeft hij zich binnen het SMA Amsterdam gespecialiseerd op deze terreinen en werkt hij intensief en multidisciplinair samen met al zijn collega’s en artsen in de omgeving.

Thijs Janssen

Docent
Thijs is kinderfysiotherapeut met een grote interesse in zorginnovatie en toegepaste wetenschap. Zodoende heeft hij shockwave therapie voor de behandeling van spasticiteit in Nederland geïntroduceerd. Thijs is daarnaast docent aan de opleiding fysiotherapie en oprichter van Inpulsa, een poliklinisch behandelcentrum voor shockwave en spasticiteit.
Omschrijving

Aan de hand van presentaties, demo's en veel praktisch oefenen brengen we jouw shockwave vaardigheden naar een nog hoger niveau!


Er is veel aandacht voor de transregionale behandeling van triggerpoints, shinsplints (MTSS), jumpers knee en epicondylitis. Ook behandelen we myofasciale syndromen. Daarnaast kijken we kritisch naar algemene klinische beslismomenten. Wanneer voer je de frequentie of de intensiteit op? Wanneer kies je voor meer sessies of juist minder? Je leert hierbij ook specifieker te werken met de verschillende applicatoren. Na afloop van deze dag zul je jouw praktijkbeslissingen beter kunnen nemen.


Aan de orde komen o.a.:

  • Gebruikerservaringen en vragen m.b.t. radiale shockwave therapie
  • Theorie: experimenteren met shockwave
  • Applicatie en behandeltechniek
  • Theorie en praktijk van:
  • Myofasciale pijn en triggerpoints
  • Mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS)
  • Epicondylitis lateralis en medialis
  • Jumpers knee
  • Klinisch redeneren met casuïstiek cursisten.


Er is voldoende ruimte voor discussie en we zullen we het kort hebben over de ins en outs van een succesvolle shockwave praktijk.


Nationaal Trainingscentrum voor echografie

info@nt-e.nl
2, Laanakkerweg, b, Vianen, 4131PA