Deze cursus is verlopen

Sportblessures bij de oudere sporter

sportensportblessuressportblessureouderen

Na de cursus kan de deelnemer de meest voorkomende blessures bij oudere sporters herkennen en diagnosticeren en gerichte adviezen geven om toekomstige blessures te voorkomen.

255
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 255
Inclusief : verzorging en cursusmateriaal
Kortingen
€ 230
met NPi-kortingskaart

Beroepen

Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
KRF
Oefentherapeut
Accreditation in aanvraag
VvOCM
Omschrijving

Worden sporters steeds ouder of gaan ouderen steeds vaker sporten? In de dagelijkse praktijk zien we steeds vaker oudere sporters die nog steeds fanatiek hun sport beoefenen of een opbouw hebben gemaakt met een voor hen nieuwe sport. Is het behandelbeleid van een blessure in de sportende groep van 40 jaar en ouder anders dan bij jongere sporters? Zijn er biomedische factoren die bepalend zijn of dient met name het gedrag worden aangestuurd?

Er zijn veel vooroordelen met betrekking tot de intensiteit en frequentie van training en revalidatie en het toepassen van krachttraining. In de cursus wordt duidelijk welke vooroordelen niet waar blijken, wat de invloed van training op weefsel is en welke trainingsvormen met toenemende leeftijd met terughoudendheid dienen worden gegeven. In theorie en praktijk wordt duidelijk hoe een opbouw in de revalidatie, met de verschillende meetmomenten, met duidelijke instructie voor de sporter goede handvatten geven voor een optimale opbouw in de terugkeer naar het oude en, in sommige gevallen, een nieuwe realistische prestatieniveau.

Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA