Deze cursus is verlopen

Revalidatie bij knieletsel

revalidatieknieletsel

Na deze cursus heeft de deelnemer voldoende handvaten om de revalidatie van knieletsels volgens de laatste kennis te onderzoeken en behandelen.

475
14 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 475

Beroepen

Fysiotherapeut
14 Punten
KNGF, KRF
Omschrijving

Na deze cursus heeft de deelnemer voldoende handvaten om de revalidatie van knieletsels volgens de laatste kennis te onderzoeken en behandelen. Algemeen doel van deze tweedaagse cursus is het up-to-date raken van revalidatie bij knieletsels. Hierbij zal ingegaan worden op de theorie van verschillende knieaandoeningen, waarna onderzoek en behandeling van onder andere PFPS, VKB letsel en hamstring revalidatie wordt besproken. Ook return-to-sport decision making, load monitoring en het uitvoeren van functionele testen komen aan het licht.


Witvrouw neemt de deelnemers in eerste instantie mee in de algemene anatomie en concepten rondom de knie. Daarna gaat hij met gebruik van recente literatuur, en op basis van zijn eigen ervaring dieper in op voorste kruisband revalidatie, patellafemorale pijn en hamstringblessures.


Tot slot gaan de deelnemers samen met Erik de vertaalslag maken naar return to sports (RTS). Gedurende de twee dagen zullen screening, het diagnostisch en het therapeutisch proces op deze gebieden uitgebreid aan bod komen.


Denkfysio

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).
info@denkfysio.nl
0615271912
54, Nieuwe Marktstraat, D, Nijmegen, 6511 AA