Deze cursus is verlopen

Wondzorg & Zwachtelen (Naarden)

wondzorgzwachtelenzwachteltechniekencompressief zwachtelen

Op deze dag volg je twee cursussen! Dat is efficiënt en zinnig!

225
3-7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 225

Beroepen

Fysiotherapeut
3 Punten
KNGF
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
7 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
7 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
7 Punten
V&VN
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
7 Punten
V&VN
Omschrijving

Wanneer je in de zorg werkt, dan is “wondverzorging” toch zeker een onderwerp welke met regelmaat aan de orde komt. Het is ook een onderwerp waar veel informatie over te vinden is, maar waar ook nogal veel verschillende wijze van inzichten over zijn. Wat wordt er nou eigenlijk bedoeld met “moderne” wondgenezing? En hoe bepaal ik nou voor welke product ik bij welke type wond, in welk stadia ik moet kiezen? Deze cursus is juist bedoeld voor hen die met dit soort vragen zitten. Je wordt natuurlijk niet in één dagdeel opgeleid tot wondverpleegkundige, maar wel leren we je een wond te “lezen”. Wat zie je en wat moet je dan doen? Je leert de classificaties van ALTIS, TIME en WCS toe te passen en te leren kiezen voor het juiste product.


Misschien is zwachtelen wel één van de risicovolle handelingen waarvan de inzichten en dus ook de protocollen regelmatig worden aangepast. Ook gebeuren en helaas ook nog steeds veel “zwachtelongelukjes”. Wanneer zwachtelen we nou? En waarom? Vooral ook, wanneer NIET? En wie is verantwoordelijk voor wat?

Tijdens deze cursus/workshop is er zowel aandacht voor de onderliggende theorie als voor het oefenen in de praktijk.

We maken gebruik van de regulier bekendere zwachtels, maar zeker ook van de modernere en veiligere producten en niet te vergeten komen ook de klittenbandzwachtels aan bod!


Ontplooi

Ontplooi helpt mensen hun talenten te ontwikkelen door gebruik te maken van de gaven die mensen hebben. Dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van trainingen, workshops, scholing, e-learnings en coaching on the job. Ontplooi zal zich bezig gaan houden met het ontplooien van scholingen voor diverse beroepsgroepen op het gebied van medisch handelen. Voorbeelden hiervan zijn, wondzorg, zwachtelen, enkel arm index metingen, ehbo, reanimatie en andere aanverwante medische handelingen.
ontplooi@live.nl
0627885920
10, Eeuwenweg, Almere, 1335CR