Deze cursus is verlopen

OR Advanced: Enkel- & Voetklachten

advancedenkelEnkel- & Voetklachtenvoet

Het doel van de cursus is inzicht geven van de oorzaken en pathofysiologie, en het adequaat diagnosticeren en behandelen van verschillende voetklachten.

350
12-20 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 350

Beroepen

Fysiotherapeut
16 Punten
KNGF
12 Punten
KRF
Podoposturaal therapeuten
20 Punten
LOOP
Registerpodoloog
20 Punten
LOOP
Omschrijving

Voet- en enkelklachten zijn veelvoorkomende klachten bij cliënten die zich bij de eerste lijn fysiotherapiepraktijk aanmelden. De klachten zijn vaak moeilijk te diagnosticeren en ook het samenstellen van een behandelplan bij deze klachten is moeilijk voor de algemene fysiotherapie. Bij het behandelen van voetklachten kunnen verschillende disciplines betrokken zijn. Tijdens de cursus zal daarom zowel het fysiotherapeutische proces als wel het medische beleid worden besproken.


Het doel van de cursus is inzicht geven van de oorzaken en pathofysiologie, en het adequaat diagnosticeren en behandelen van verschillende voetklachten. Een juiste diagnosestelling is hierbij belangrijk, om te bepalen of de klacht onder het domein van de fysiotherapeut valt of dat een patiënt multidisciplinair moet worden behandeld. De aangrijpingspunten voor de fysiotherapeut bij diverse aandoeningen zal worden besproken. De klachten zullen vanuit de biomechanica, myofasciale relaties en (patho)kinesiologie worden benaderd. Per aandoening zullen de oorzaken, risicofactoren, fysiotherapeutisch onderzoek (gewrichtsfunctietesten en loopanalyse), behandelopties (mobilisaties, myofasciale technieken en oefentherapie) en het medisch beleid worden besproken.

Fysio Physics B.V.

Fysio Physics fysiotherapie & revalidatie is onderdeel van de Fysio Physics Group die al sinds 1992 toonaangevend is op het gebied van revalidatie, fysiotherapie en medische fitness in Nederland. Daarnaast geeft Fysio Physics ook scholing aan artsen en therapeuten in nieuwe onderzoeks- en behandeltechnieken.
opleidingen@fysiophysics.nl
0883232555
31, Linnaeusweg, IJsselstein, 3401MS