Deze cursus is verlopen

Communiceren met pubers

communicatiepuberteitpuberpratengesprekgespreksvoeringgesprekstechniekenGesprekvoeringjongerenjeugd

Vaak praten we meer ‘tegen’ de puber dan ‘met’ hem. Dat leidt zelden tot samenspraak. Werk je als jeugdarts of jeugdverpleegkundige en wil je leren hoe je kunt omgaan met puberaal gedrag? Zodat je barrières leert doorbreken en echt contact kunt maken? Doe dan deze eendaagse module Communiceren met pubers.

450
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 450

Beroepen

Jeugdarts KNMG
6 Punten
AJN
Verpleegkundige
6 Punten
KVR

Competenties

Communicatie 100 %

Sprekers

Drs. C.M. (Katrien) Laane

pedagoog, trainer & docent bij Lunamare

Doelen

Na afloop van deze eendaagse module:

kun je omgaan met puberaal gedrag, zoals weerstand, tegenzin, desinteresse, gebrek aan motivatie en ‘kort van (spreek)stof zijn’.
zie je in wat voor jou het communiceren met pubers zo lastig maakt.
weet je hoe je barrières kunt doorbreken.
heb je technieken geoefend om contact te maken, in gesprek te gaan en de juiste toon te vinden.
Omschrijving

Leer omgaan met puberaal gedrag

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

De module Communiceren met jongeren is gebaseerd op de methode van Geweldloze communicatie, ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg. Deze Amerikaanse psycholoog toonde aan dat de manier waarop we communiceren met onze kinderen vaak gewelddadiger is dan we beseffen. Volwassenen en opvoeders praten meer ‘tegen’ de puber dan ‘met’ hem en dat leidt niet tot samenspraak. Echt praten is contact maken en niet proberen je zin te krijgen. Als er echt contact ontstaat, komt zelfs de meest zwijgzame puber uit zijn schulp!

Tijdens deze module reiken we je handvatten aan voor effectieve communicatie. Daarnaast leggen we de verbinding met het begrip ‘vreedzame communicatie’ en leer je het gedachtegoed van Martine Delfos kennen.

We wisselen theorie af met veel praktische opdrachten. De trainingsacteur is de hele dag bij de scholing betrokken. Met haar kun je ‘ervaringsleren’, ofwel oefenen met het in praktijk brengen van de theorie.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV