Deze cursus is verlopen

Geneesmiddelen, rijvaardigheid en werk

geneesmiddelenrijvaardigheidwerkwerkenjuridische consequentiesadviesverzekeringsartsveiligheidsrisico’sonverantwoorde deelnameverantwoord adviesfunctioneren met geneesmiddelgebruik

Wil jij meer leren over het inschatten van risico’s van geneesmiddelengebruik in het verkeer? Over hoe medicijnen het werk kunnen beïnvloeden? Doe dan deze module.

545
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 545

Beroepen

Bedrijfsarts
6 Punten
NVAB
Verzekeringsarts
6 Punten
NVVG

Competenties

Medische handelen 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Doelen

Na afloop van deze eendaagse module:

heb je inzicht in de belangrijkste groepen geneesmiddelen met veiligheidsrisico’s voor werk en rijvaardigheid.
ken je de mogelijke juridische consequenties – ook van jouw advies of oordeel – bij onverantwoorde deelname aan werk en/of verkeer.
kun je verantwoord advies uitbrengen over het functioneren met geneesmiddelgebruik aan cliënt en werkgever.
Omschrijving

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

In deze eendaagse module maak je kennis met de belangrijke groepen geneesmiddelen die de rijvaardigheid en het reactievermogen beïnvloeden. Je leert een inschatting te maken van medische en juridische risico’s. Op praktische wijze krijg je overzicht van de classificatie van geneesmiddelen en inzicht in mogelijke interventies. Deze informatie is van belang voor beleid en samenwerking met de curatieve sector.

De behandeling van de leerstof vindt plaats in afwisselende werkvormen. Denk aan interactieve presentaties, gezamenlijke discussies en casuïstiekbespreking in kleine groepen. De casuïstiek uit de praktijk staat centraal.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV