Deze cursus is verlopen

Leven en werken met een neurologische aandoening

Wat zijn de nieuwste klinische inzichten en wat betekenen deze voor u en uw patiënt?
verzekeringsartsbedrijfsartssociaal medisch verpleegkundigepraktijkondersteuner

Jaarlijkse thematische bijblijfsessie waarbij u up-to-date informatie krijgt over diverse neurologische aandoeningen. Met deze essentiële kennis kunt u beter rekening houden met beperkingen en prognose en een betere bijdrage leveren aan de inzetbaarheid van werkenden.

365
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 365

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
Accreditation in aanvraag
ABSG
Omschrijving

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Programma

In de jaarlijkse thematische Bijblijfsessie staan deze keer neurologische aandoeningen centraal. Ook in het brede spectrum van de neurologie zijn de behandelperspectieven steeds beter. Dat heeft gevolgen voor participatie en re-integratie, waarvoor uw hulp als professional op het gebied van arbeid en gezondheid nodig is. Om uw rol in de advisering en beoordeling van werknemers met neurologische aandoeningen en hun werkgevers optimaal in te vullen, is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen op dit boeiende specialistische terrein. Mede op uw verzoek staan een vijftal relevante veel voorkomende aandoeningen centraal.


  1. Als eerste maakt neuroloog Janneke Hoeijmakers ons wegwijs in de diagnostiek van en behandelmogelijkheden bij dunnevezelneuropathie, een perifere neuropathie die wordt gekenmerkt door neuropathische pijn en autonome disfunctie.
  2. De ontwikkelingen rond COVID-19 blijven onze volle aandacht houden, zeker omdat lange termijn effecten talrijk en hardnekkig blijken te zijn. Revalidatiearts Chang Ho Wessel zal ingaan op neurologische post-COVID klachten. 
  3. Na de lunch geeft prof.dr. Teus van Laar een update over de ziekte van Parkinson, met de nieuwste inzichten in de uiteenlopende symptomen en in het beloop dat voor elke patiënt anders kan zijn.
  4. Vervolgens bespreekt Jeannette Gelauff diverse hyperkinetische bewegingsstoornissen en hun gevolgen voor leven en werken. 
  5. Tot slot gaat neuropsycholoog Sven Stapert in op het post-commotioneel syndroom, het klinisch beeld bij patiënten die na licht traumatisch hersenletsel niet herstellen van hun cognitieve, emotionele en belastbaarheidsveranderingen maar langdurig of zelfs toenemend klachten houden. 


Voorzien van deze up-to-date kennis kunt u beter rekening houden met beperkingen en prognose, en een betere bijdrage leveren aan de inzetbaarheid van werkenden met deze zeer verschillende neurologische aandoeningen. Kortom, een dag vol essentiële informatie!

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH