Deze cursus is verlopen

AJN NVK Dag 2022

Klaar voor de toekomst: 7e gezamenlijke congresdag voor jeugd- en kindeartsen georganiseerd onder de vleugels van SCEM
kinderartsarts maatschappij en gezondheidjeugdartsjeugdverpleegkundigekinderverpleegkundigeverpleegkundigezorgprofessionalskinderarts in opleidingontwikkelingenarmoedegenderemotieregulatieprotocolseksuele identiteitkennis carrousel

Kinderen en jongeren op weg helpen naar een toekomst in gezondheid en welbevinden. Daarin speel je als kinder- en jeugdarts een belangrijke rol. Samen met jullie duiken we daarom in de ontwikkelingen waar jeugdigen anno nu mee te maken hebben én de mogelijkheden die in ons vakgebied liggen om ze te laten doorgroeien tot gezonde, evenwichtige en blije volwassenen.

90 - 255
0-1 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 90 - 255
Opmerking :Voor prijsspecificatie: zie 'Omschrijving'

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
09 Jun 2022
09 Jun 2023
1 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
09 Jun 2022
09 Jun 2023
1 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
09 Jun 2022
09 Jun 2023
1 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
09 Jun 2022
09 Jun 2023
1 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
09 Jun 2022
09 Jun 2023
1 Punten
ABSG
Omschrijving

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Emotieregulatie

In een werkelijkheid waar steeds meer jeugdigen vastlopen, om hulp vragen en medicatie krijgen, is de tendens ontstaan om juist te normaliseren. Maar die tegenstelling is niet nodig, legt hoogleraar Ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie Caroline Braet uit, tevens klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Aan de hand van het emotieregulatieprotocol vertelt zij hoe je jeugdigen richting helpt geven aan emoties. 


Armoede

Elk jaar groeien meer minderjarigen op in armoede. Het lijkt een complex probleem. Maar ‘straatdokter’ Michelle van Tongeren vertelt vanuit haar eigen praktijkervaring dat misschien een eenvoudige oplossing voor het grijpen ligt – als je die wilt zien.


Seksuele identiteit

Als een jongere opbiecht niet naar de meiden- noch naar de jongens-wc te willen, moeten dan de ‘gender’-bellen gaan rinkelen? De seksuele genderontwikkeling in 2022 lijkt misschien ingewikkelder voor meer jeugdigen dan vroeger. Hoe je een kind helpt dat op zoek is naar zijn of haar seksuele identiteit en op welke manier je omgaat met gendervraagstukken, vertellen een jongere en arts, psycholoog en directeur van Check-in-Coaching Kim Horsnell.


Kennis Carrousel

Ook als kinder- en jeugdarts wil je ‘bijblijven’ en de huidige digitale mogelijkheden kunnen inzetten. Tijdens de Kennis Carrousel raak je snel op de hoogte van online kansen om kinderen en jongeren te ondersteunen in mentaal en fysiek gezond gedrag. En voor wie nieuwsgierig is of hij/zij de digitale ontwikkelingen van de jeugd van tegenwoordig écht in de smiezen heeft, laat zich inspireren door Rutger van den Berg van Youngworks.


De jeugd heeft de toekomst. Maar hoe die toekomst eruit ziet, hangt sterk af van wat er nú speelt in de levens van kinderen en jongeren. Ontdek met de sprekers en in discussie met elkaar wat dit kan betekenen voor het werk van kinder- en jeugdartsen!


AJN NVK Congrescommissie

Merel van Dorp, sociaal wetenschapper/ journalist

‎Michèle Hoenselaar-Haagmans, arts M&G / Jeugdarts, VGGM

Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+

Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam locatie VUmc

Lidewij Warris, jeugdarts i.o.


Donderdag 9 juni: Avondprogramma AJN

Wilt je niets missen van het programma, bijpraten met collega’s en op tijd zijn voor het programma op vrijdag? Kom dan al op donderdagavond naar Papendal en geniet van een heerlijk diner gevolgd door de dynamische workshop 'Teken je Boodschap' van Dagmar Vriends. In deze maatschappij waarin we in verhoogd tempo leven en overspoeld raken door prikkels, kunnen we de informatie nog maar moeilijk filteren. Als je de impact van jouw boodschap wilt vergroten, moet je ervoor zorgen dat je inspireert en het brein van de ander activeert. Een hele simpele manier om dit effect te creëren is door jouw boodschap te ondersteunen met simpele en verhelderende tekeningen. Zo verhoog je energie, trek je de aandacht en prikkel je het brein waardoor je boodschap beter beklijft!


Inschrijfgeld

AJN-avondprogramma 9 juni € 90

AJN-dagprogramma 10 juni € 185


NVK-dagprogramma 8 en 9 juni (ook voor JGZ) per dag: € 185

Voor kinderartsen en NVK-lid geldt de inschrijfprijs:

NVK-avondprogramma 8 juni € 120 / avondprogramma 9 juni € 145

NVK-dagprogramma 8, 9 en 10 juni per dag: € 255


Bij inschrijving na 18 mei worden € 50 administratiekosten per persoon in rekening gebracht.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH