Deze cursus is verlopen

Long Covid - twee live webinars

coronaviruscoronalongcovidziekenhuisopnameIC

Steeds meer wordt duidelijk dat veel mensen restklachten overhouden aan een COVID-besmetting. Deze groep is zeer gevarieerd.

39
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 39
Opmerking :Bij inschrijving voor beide webinars krijgt u € 10 korting

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
Accreditation in aanvraag
ABSG
Omschrijving

Webinar 1: Long Covid - klachten en behandeling

donderdag 4 november 20.00 – 21.15 uur


Steeds meer wordt duidelijk dat veel mensen restklachten overhouden aan een COVID-besmetting. Deze groep is zeer gevarieerd. Van patiënten die langdurig op de IC behandeld zijn tot mensen die de infectie met milde klachten thuis hebben doorgemaakt. Zowel ouderen met overgewicht als jonge fitte studenten kunnen last houden van lange-termijnklachten. In dit webinar bespreken we vanaf wanneer er écht sprake is van restklachten, hoe u als zorgverlener de verschillende klachten herkent en hoe het vervolgtraject eruit kan zien voor uw patiënt. Want één ding is zeker: er is geen standaardprogramma voor een Long Covid patiënt!


Webinar 2: Long Covid - achtergronden en verdieping

donderdag 2 december 20.00 – 21.15 uur


Veel mensen houden restklachten over aan een COVID-besmetting. Het betreft een diverse groep, van patiënten die langdurig op de IC behandeld zijn tot mensen die de infectie met milde klachten thuis hebben doorgemaakt. Wat de situatie nog complexer maakt, is dat veelvoorkomende klachten als vermoeidheid, kortademigheid en concentratieverlies verschillende oorzaken kunnen hebben. In dit webinar bespreken we de theoretische achtergrond bij veelvoorkomende klachten. Deze kennis zal u zeker helpen om een gefundeerde keuze te maken bij de inzet van uw therapie.


P.S. het is ook mogelijk voor een van de webinars in te schrijven.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH