Deze cursus is verlopen

Voeten en neuropathische ulcera

theoretischpraktischpodotherapeutgevolgenneuropatische pijnvoetdiabetische ulcera

Tijdens deze online training krijg je zowel een theoretische als praktische update over diabetische ulcera, neuropathische complicaties en gevolgen voor de voet.

80
2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 80
Exclusief : btw

Beroepen

Apothekersassistent
2 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
2 Punten
KABIZ
Doktersassistent
2 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
2 Punten
KABIZ
Laborant Klinische NeuroFysiologie
2 Punten
KABIZ

Sprekers

Wendy Vos

PA revalidatiegeneeskunde
Vindt professionals in de eerste lijn goud waard en hecht veel waarde aan netwerkzorg. Door het tijdig signaleren van problemen in ADL, en (be)dreigende pathologieën kan een hoop ellende worden voorkomen. Wil haar kennis als bewegingswetenschapper en PA revalidatiegeneeskunde vooral praktisch inzetten om een balans te vinden in wat het beste is voor de voet en wat het meest functionele is voor de patiënt. Gespecialiseerd in de schoentechnische behandeling van complexe voetproblematiek, o.a. bij diabetici. Dankzij haar professionele passie, HBO-onderwijsbekwaamheid, klinische ervaring en cases met beeldmateriaal maakt Wendy de vertaalslag naar de dagelijkse eerstelijns praktijk. Zeer begaan met patiënten en kwaliteit van zorg bij de lange termijn complicaties bij DM: neuropathie met ulcera en de Charcot-voet.
Omschrijving

Medische info

De theorie is gebaseerd op bestaande richtlijnen uit de Nederlandse gezondheidszorg, zoals de richtlijnendatabase voor medisch specialisten, NHG-standaarden voor huisartsen, mono- en multidisciplinaire richtlijnen uit de eerste lijn; aangevuld met zoveel mogelijk wetenschappelijke bronnen ten aanzien van enkels & voeten, lopen, en zowel conservatieve als operatieve behandelmogelijkheden.


Onderwerpen

Diabetes Mellitus

Neuropathie

Ulcera

Pre-ulcera

Ischemie

Amputatie

Diabetische voet

Preventie

Behandeling

Zolen

Schoenen

Orthopedische schoenen

OVAC

Eeltverwijdering

FeetForward

info@feetforward.nl
0617222488
74, Bergmannstraat, Eindhoven, 5615KG