Heb je interesse om de CVRM-opleiding in Alkmaar te volgen? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in als geïnteresseerde en ontvang een mail zodra er nieuwe startdata beschikbaar zijn.
Heb je interesse om de Post-MBO opleiding Ouderenzorg in Drenthe te volgen? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in als geïnteresseerde. We houden je graag op de hoogte!
Heb je interesse om de Post-MBO opleiding tot CVRM Spreekuur Ondersteuner Huisarts in de provincie Limburg te volgen? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in als geïnteresseerde en ontvang een mail zodra er nieuwe startdata beschikbaar zijn.
In deze opleiding komen de belangrijkste aandachtspunten van reizigersadvisering aan de orde en leert u deze effectief toe te passen. Ook leert u de theorie en de praktijk van het vaccineren.
In de opleiding tot Leefstijlapothekersassistent worden de aspecten van preventie en leefstijl behandeld door inspirerende sprekers. Op bijzondere locaties worden interactieve colleges en workshops gegeven om nieuwe kennis op te doen en je te verdiepen. Daarnaast ga je zelf ervaren wat het is om je leefstijl aan te passen. De opleiding bevat namelijk gezondheidstesten en verschillende opdrachten zodat je te weten komt hoe het met je eigen gezondheid staat.
Hoe kom jij over? Hoe 'lees' jij de ander? Ontwikkel jouw EQ, empathie én deskundigheid in je non-verbale communicatie.
Wist jij dat jouw communicatie een (onbewust) verstorende impact kan hebben op zowel patiënten als zorgcollega's? Vaak is dit de oorzaak van misverstanden en een toename van stress om jou heen? Het gebeurt vaker dan je je bewust bent en heeft voor maar liefst 70% invloed op je communicatie. Het leren herkennen van deze effecten aan de hand van praktische voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek is cruciaal voor jouw veerkracht en de mensen waarvoor jij zorg verleent. Deze baanbrekende training is specifiek ontwikkeld voor zorgprofessionals door zorgprofessionals i.s.m. academische ziekenhuizen. Jouw collega’s geven hem gemiddeld een 9,2!
Reacties van artsen/specialisten en andere zorgverleners:
-Ontzettend leerzaam; weet nu hoe ik overkom
-Verrassend diepgaand: mezelf en mjin communicatie daardoor effectief leren beInvloeden
- Dit geeft me tools om mijn teamleden krachtiger te verbinden en leiden
- In de masculine omgeving waarin ik werk heb ik nu de juiste toon en communicatie gevonden om de overdracht te doen.
De beschikbaarheid van (recente) labwaarden kan de farmacotherapeutische zorg aan de individuele cliënt sterk verbeteren. Het afhandelen van bewakingssignalen, medisch farmaceutische beslisregels en eventuele interventies kunnen sneller, nauwkeuriger en efficiënter verlopen. In de dagelijkse praktijk zal het dan vooral gaan om de nierfunctie, de leverfunctie, de elektrolyten (natrium, kalium en kreat), de bloedglucose en het HbA1c. Het gebruik van laboratoriumwaarden in de medicatiebewaking draagt bij aan veilige, effectieve en doelmatige farmacotherapie.
Ben jij op de hoogte van wat de risicofactoren zijn die een verhoogde kans geven op hart en vaatziekten en ken de achtergrond daarvan? In deze nascholing leer je hoe je patiënten met een mogelijk verhoogd risico kunt herkennen en welke adviezen je kunt geven. Daarnaast krijg je meer achtergrond over hypertensie en hypercholesterolemie en de verschillende medicatie die daarbij wordt gebruikt.
Reanimatie is het geheel van handelingen voor het herstel van spontane circulatie en ademhaling. Om de circulatie op gang te brengen woorden doorgaans borstcompressies, mond-op-mondbeademing en een AED gebruikt. Wie niet gereanimeerd wordt, loopt onomkeerbare schade op en overlijdt.
Maar wat als iemand niet gereanimeerd wil worden? Of als daar discussie over is? Is goede reanimatiezorg, soms ook niet terughoudend zijn in het handelen wat je doet? Hoe maak je een goede afweging tussen het belang van goed hulpverlenerschap en het respecteren van de wil van de patiënt?
Kom ook (weer) naar de Dag van de Eerstelijn op 15 januari 2025 in Egmond aan Zee!
Het thema van dit jaar is "Prikkelend". Maak zelf een keuze uit een prikkelend aanbod aan workshops en breng een bezoek aan de vakbeurs.
Wondzorg is een belangrijk onderdeel van het werk in de huisartsenpraktijk. De doktersassistente kan een rol spelen bij de behandeling van wonden. Na deze Post-MBO opleiding kun je, onder supervisie van de huisarts, onder andere zelf een wond van een patiënt beoordelen en behandelen. Daarnaast kun je voorlichting geven aan een patiënt met een wond én nieuwe wonden voorkomen.
Inzicht in het begeleidingstraject van MBO-studenten
Begeleid jij MBO-stagiaires in de huisartsenpraktijk tijdens de beroepspraktijkvorming(BPV)-periode? Of ga je daar binnenkort mee beginnen? Dan is de scholing Basisvaardigheden stagebegeleider een must om te volgen.