This course is expired

ONLINE - Basiscursus Electrocardiografie 2022-II

electrocardiogramecgECG Beoordelinginterpreteren ECGaiosPhysician assistantshuisartsensociaal geneeskundigeQRS-morfologieplenaire sessies

Zowel binnen als buiten het ziekenhuis wordt het electrocardiogram (ECG) vaak ingezet bij keuringen en bij het opsporen van hartafwijkingen. Door het volgen van deze eendaagse en digitale cursus bent u weer helemaal op de hoogte van de meest recente kennis van (de beoordeling van) het ECG.

190 - 295
0-8 Points
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Variable € 190 - 295

Professions

Arts beleid en advies KNMG
8 Points
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
8 Points
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
8 Points
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
8 Points
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
8 Points
ABSG
Description

Het ECG wordt dagelijks zowel binnen als buiten het ziekenhuis ingezet als laagdrempelig diagnosticum. Daarom is het voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen in opleiding tot specialist (AIOS), bedrijfsartsen en andere zorgprofessionals in het werkveld belangrijk om goed met het ECG te kunnen werken. 


Online cursus

Nieuw aan de opzet van deze cursus is dat het onderwijs als “blended learning” wordt aangeboden. Door de e-module, die u van tevoren zelf doet, raakt u bekend met de systematiek van de 10 stappen methode om het ECG te beoordelen. Hierdoor begint u het klassikale deel, dat in verband met COVID-19 ook online is, met een goede basis om uw kennis en begrip verder te verbreden en te verdiepen.


In de online voorbereiding wordt met behulp van een e-module de systematische beoordeling van het 12-afleidingen ECG in 10 punten aangeleerd. Naast het bestuderen van deze theoretische achtergrond wordt ook geoefend met de beoordeling van ECG’s. De e-module wordt afgesloten met een toets. Een voldoende resultaat dient als ingangseis voor het online on-campus programma. De online voorbereidingstijd is ca. 2 uur.


Bij het (online) contactmoment ligt de focus meer op oefenen en toepassing zoals ook in de dagelijkse praktijk gevraagd wordt. Doordat de basiskennis al in de voorbereiding aan bod gekomen is en er dus meer tijd is om dit goed te laten bezinken, is er op de online cursusdag meer ruimte voor oefening, discussie, reflectie en het beantwoorden van vragen. Dit gebeurt onder andere door middel van (groeps)opdrachten, plenaire besprekingen en een afsluitende quiz.


Electrocardiografie in de praktijk

De nadruk van de cursus ligt op de praktische vaardigheid van het beoordelen van een ECG. Zowel tijdens de plenaire sessies als tijdens de workshops zal hiermee onder deskundige begeleiding veel worden geoefend. Ook zal aandacht besteed worden aan hoe er gehandeld moet worden na het signaleren van een afwijking. U wordt uitgenodigd uw eigen casuïstiek aan bod te laten komen. Na deze cursus bent u in staat om ECG’s te interpreteren en zult u de belangrijkste afwijkingen in een oogopslag herkennen.


Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.
boerhaavenascholing@lumc.nl
0715268500
10, Rijnsburgerweg, Leiden, 2333AA