Deze cursus is verlopen

Innovatie in de publieke gezondheidszorg: integraal vernieuwen – Groep 3

interventiesinterventierichtlijnenvaardighedenpublieke gezondheidszorgfactorenVerandermanagementinnovatieinnovatie in de zorginnovatiesvernieuwingstrajectfaalfactorenprogrammatische samenwerking

Of innovatie in de publieke gezondheidszorg een succes wordt, hangt af van veel factoren. Wil je leren hoe je vernieuwende programma’s, interventies, richtlijnen of werkwijzen succesvol initieert, regisseert, doorvoert en evalueert? Zodat de kwaliteit van de publieke gezondheidszorg verbetert en je bijvoorbeeld antwoord krijgt op de vraag: Hoe stimuleren we een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving? Doe dan deze pittige en prikkelende module.

4110
48 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 4110

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
48 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
48 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
48 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
48 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
48 Punten
ABSG

Competenties

Samenwerken 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Organisatie en financiering 60 %

Doelen

Na afloop van deze achtdaagse module Innovatie in de publieke gezondheid:

kun je een vernieuwingstraject inzetten en actoren en opdrachtgevers effectief betrekken.
ben je bekend met succes- en faalfactoren bij het doorvoeren van vernieuwingen.
ken je de instrumenten om een vernieuwingsproces te focussen, te sturen, te monitoren en te borgen.
ken je het belang van programmatische samenwerking en de principes van verandermanagement.
Omschrijving

Hoe je innovatie in de publieke gezondheid tot een succes maakt

Deze achtdaagse basismodule is een onderdeel van de Master Public Health en van de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid (M&G). Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Het is belangrijk dat je weet hoe een innovatie in de publieke gezondheid wordt ontwikkeld, onderzocht, effectief wordt bevonden en al dan niet geïmplementeerd in de praktijk. Alleen dan kun je inwoners, patiënten, cliënten en opdrachtgevers als gemeenten optimaal van dienst zijn. Onze maatschappij verandert voortdurend en innovatie van de praktijk van de publieke gezondheidszorg is daarom een continue proces.

In deze module ga je in op de basisbeginselen van kansrijk vernieuwen in de publieke gezondheid. Je maakt kennis met de succes- en faalfactoren bij het doorvoeren van vernieuwingen. Daarnaast leer je hoe je de principes van procesmanagement in de publieke gezondheid toepast bij het doorvoeren van complexe interventies. Je leert ook hoe je deze veranderprocessen monitort en borgt.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV