Deze cursus is verlopen

PASC-klare antwoorden: begeleiding aan- en beoordeling van werkenden na een Covid-19 infectie

covid-19revalidatie na COVIDcovid 19covidcoronacoronavirus

Tijdens deze eendaagse module krijg je handvatten om het re-integratieproces van werkenden na een covid-19 infectie te begeleiden (als bedrijfsarts) en te beoordelen (als verzekeringsarts).

477
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 477

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
6 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
6 Punten
ABSG

Sprekers

Ernst Jurgens

MD, OHP, MSc, bedrijfsarts, medisch bioloog & NVAB bestuurder

Jim Faas

verzekeringsarts en jurist

Doelen

Na afloop van deze module:

Kun je werken met de NVAB leidraad Aanhoudende klachten na Covid én Richtlijn Chronisch zieken en werk.
Heb je inzicht in het beloop van bepalende factoren (voor zover nu bekend) in het kader van deze multisysteemaandoening.
Kun je benoemen waar je op moet letten om te achterhalen welke re-integratiebelemmerende en bevorderende factoren een rol spelen (gele vlaggen).
Kun je uitleggen hoe je een gezondheidsprofiel opstelt op basis van alle gezondheidsdomeinen.
Kun je uitleggen hoe je een probleemoriëntatie op basis van het BioPsychoSociaal model maakt.
Kun je toelichten hoe je een interventieplan ten behoeve van een effect evaluatie van het al ingestelde herstel-bevorderende beleid opstelt, of over bijstelling daarvan adviseert.
Kun je toelichten welke adviezen passend kunnen zijn ter bevordering van energiemanagement voor mensen met aanhoudende klachten na Covid.
Omschrijving

Leer meer over de meest actuele ontwikkelingen rondom Covid-19

Covid-19, oftewel corona, is het virus dat ons allemaal sinds 2020 direct of indirect heeft bezig gehouden. Er komt steeds meer informatie beschikbaar, echter, het ‘aha’ moment ontbreekt nog. Als arts of zorgprofessional krijg je regelmatig cliënten in je spreekkamer die vanwege deze ziekte niet kunnen werken. Hoe ga je hiermee om en wat kun je wel/niet zeggen en doen? Hoe kan je deze persoon helpen, begeleiden of beoordelen?

Op basis van de huidige richtlijnen en aan de hand van casuïstiek leer je meer over het verloop van deze multisysteemaandoening en over wat het betekent voor jou én de cliënt in de spreekkamer. Welke interventies zijn effectief en wanneer zet je die in? Ga je na of ze wel zijn toegepast ten behoeve van het herstel? Is re-integratie een behandeldoel? Wie zijn kwetsbaar?

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • Hoe bepaal je de energiebalans van een werkende met langdurige Covid-19 klachten?
  • Onderbehandeling en overbehandeling en hoe je vertaal je deze naar functioneren? Hierbij kijk je niet alleen naar de feiten die op basis van wetenschappelijke kennis in de leidraad zijn opgenomen, maar vooral naar de contextuele factoren.
  • Hoe kun je omgaan met de percepties en cognities van een client in het kader van Covid? En hoe matchen die met de – voor zover nu bekende – uitkomstmaten? Zijn die wel te matchen?

Dit zijn een aantal onderwerpen die in de nascholing aan bod komen en waar je het gesprek over aangaat met de docent én met elkaar.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV