Deze cursus is verlopen

ZOMEREDITIE STUDIEDAG

‘Terug naar de Schoolbanken’
doktersassistentensummerschool

Pure topsport was het. Op IC’s, in behandelkamers en van achter alle balies. Wij nemen het c-woord voorlopig niet meer in de mond. Alleen nog met een limoentje. Het wordt tijd voor wat zonniger inzichten. Bijvoorbeeld met een kennisbooster op de leukste schooldag van het jaar! Ultieme vrijheid. O, o, o: wat hebben we dát gemist!

235
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 235

Beroepen

Doktersassistent
Accreditation in aanvraag
5 Punten
CADD
Triagist
Accreditation in aanvraag
5 Punten
CADD

Programma

Omschrijving

Pure topsport was het. Op IC’s, in behandelkamers en van achter alle balies. Wij nemen het c-woord voorlopig niet meer in de mond. Alleen nog met een limoentje. Het wordt tijd voor wat zonniger inzichten. Bijvoorbeeld met een kennisbooster op de leukste schooldag van het jaar! Ultieme vrijheid. O, o, o: wat hebben we dát gemist!

Al jaren organiseren wij ‘Terug naar de Schoolbanken’ dat al duizenden zorgprofessionals op voorsprong zette. Alle ludieke elementen uit jouw schoolperiode vormen ons decor. Maar, we draaien de rollen volledig om. Zo kies jij zelf de vier interessantste lessen uit zes nieuwe onderwerpen. Jij bent de baas over je eigen lesrooster. Wordt het horen, zien of zwijgen? Hoe ga jij om met een boze patiënt? Heeft hij of zij aandoeningen waar je lastig over praat? Of ontdek je ergens een rare plek? Dan heeft onze dermatoloog vast antwoord! Dit wil je niet missen. Kom dus zaterdag 25 juni naar ’t Hooge Landt in Amersfoort. Onze praktijk-docenten popelen om hun kennis met je te delen. Je broodtrommel kun je skippen. Wij regelen de catering en… we hebben ook nog een verrassing zodra de school uitgaat!


PROGRAMMA; WELKE 4 LESSEN KIES JIJ?

Hieronder tref je de 6 keuzelessen; kies er 4 uit en geef die keuze bij inschrijving aan. Op de dag zelf krijg je bij registratie een naambadge waarop je persoonlijke dagindeling staat vermeld.

1. Mishandeling: ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Huiselijk geweld, (kinder)mishandeling en seksueel misbruik achter de voordeur komen veel voor. Het is lastig te zien of die blauwe plek komt van een ruzie of van een deurkruk. Voor je het weet ben je als zorgverlener verdwenen in een Bermudadriehoek van schaamte, macht en agressie. Deze les gaat over signaal-herkenning. Wat zijn die? Verwijs ik door en naar wie? Huiselijk geweld is strafbaar, maar wat mag ik vanuit mijn functie wel en niet, gelet ook op privacy? We gaan het zien!

2. Dit is het vrouwenspreekuur?

Tijdens deze les neemt onze gynaecoloog je mee langs de meest voorkomende vrouwenklachten die je tegenkomt in de huisartsenpraktijk, zoals cyclus-stoornissen, fluor vaginalis, vaginaal bloedverlies, amenorroe. En wat zijn de nieuwe NHG-richtlijnen? De klachten komen langs aan de hand van herkenbare casuïstiek. Er is alle ruimte voor discussie en vragen. We laten zien hoe je zonder onbestemd gevoel een veilige dialoog kunt opbouwen.

3. Keel, neus en oren – hoe kijk jij ernaar?

KNO-problemen doen zich op alle leeftijden voor. Van ontstoken keelamandelen en looporen bij jonge kinderen tot de cerumenprop bij een patiënt van middel-bare of oudere leeftijd. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken? Hoe kun je met een paar vragen en eenvoudig onderzoek ernstige zaken uitsluiten? Welke ingrepen kan de huisarts doen en welke handelingen verricht jij?

4. Boosheid aan de balie

We hebben er in de zorg allemaal mee te maken: patiënten of familieleden die door onmacht of frustratie uit hun vel springen. Of mensen die drammen, dreigen en zich misdragen. Ze moeten nu de dokter spreken of eisen een briefje voor de school of het reisbureau, ook als het beleid is om dat nooit te doen. De ergste relschoppers zwaaien met klachten, de tuchtrechter of zeggen dingen waar je niet van gediend bent. Hoe bewaak jij jouw grenzen? We leren je een lesje met herkenbare praktijksituaties.

5. Slapeloosheid is iets om wakker van te liggen!

Slecht slapen is funest voor je dagelijks functioneren. Maar wanneer is er sprake van een slaapstoornis? En wat kunnen de oorzaken zijn? Soms is dat een onder-liggende aandoening, zoals rusteloze benen of apneu. Heb je een goede slaaphygiëne? En wat is het effect van mobiele telefoons en tablets in de slaapkamer? Een expert opent je ogen aan de hand van casuïstiek. Daarbij gaan we natuurlijk ook in op de behandeling van slapeloosheid en de functie van slaappillen. We beloven je, bij deze les val je niet in slaap!

6. De Derma-Carrousel: is het zonneschade of is het huidkanker?

Huidkanker neemt langzaamaan epidemische vormen aan. Hoe ontstaat het, hoe herken je het (wat kan de huisarts zelf aan diagnostiek doen), hoe zien afwijkende vlekjes, plekjes eruit, hoe onderscheid je pluis/niet pluis, wat moet je doen om zeker te weten, wanneer verwijzen naar de dermatoloog, wat kan de dermatoloog doen, wat zijn behandelopties, welke vormen van huidkanker zijn er enz. Naast voorlichting over bescherming van de huid is het herkennen van verdachte plekjes op de huid belangrijk. In deze les hoor je de nieuwste inzichten en adviezen.

Mark Two Academy

info@marktwo.nl
0334345730
22, Speelkamp, Leusden, 3831PE