Deze cursus is verlopen

Wie een keer wordt bestraft is nog geen slechte zorgverlener

geschillencalamiteitenklachten

Voor alle zorgaanbieders die bij DOKh aangesloten zijn voor Klachten, Geschillen en/of Calamiteiten is deze workshop gratis.

45
1 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 45
Kortingen
€ 0
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Cosmetisch Arts
1 Punten
NVCG
Diëtist
1 Punten
NVD
Doktersassistent
1 Punten
CADD
Huisarts
1 Punten
ABC1
Omschrijving

Mr. O.L. (Oswald) Nunes is als advocaat werkzaam bij KBS Advocaten N.V. te Utrecht. Hij is gespecialiseerd in medisch aansprakelijkheidsrecht. Oswald heeft een jarenlange ervaring op het gebied van civiele-, tuchtrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en instellingen in de gezondheidszorg. Bijzondere aandacht heeft hij voor regelgeving omtrent de opleiding en registratie van artsen.


Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als advocaat is dit jaar van de hand van Oswald verschenen Tot Persistit!, verzamelde blogs van een defense lawyer in het gezondheidsrecht (Boom juridisch, 2021).


In zijn bijdrage op de Dag van de Eerstelijn geeft Oswald een schets van het systeem van het medisch tuchtrecht en wordt uitleg gegeven over het verloop van een procedure bij de tuchtrechter. Ook worden diverse voorvallen in de dagelijkse praktijk en enkele in het oog springende uitspraken van de tuchtrechter besproken. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer het beroepsgeheim, de geneeskundige verklaring, dossiervoering, samenwerking, bejegening, triage, taakdelegatie, supervisie en waarneming. Tot slot worden er praktische tips gegeven in het onverhoopte geval er een klacht komt of dreigt.


Er bestaat daarbij volop ruimte voor vragen en discussie.


Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB