Vervolgscholing epilepsie
Prijzen
Beroepen
Competenties
Doelen
Na afloop van de vervolgscholing epilepsie is de deelnemer in staat om relevante kennis en vaardigheden rondom epilepsiezorg toe te passen in de praktijk met als resultaat dat cliënten/patiënten de me
- Scholingsvorm: klassikale scholing zonder toetsing / e-learning zonder toetsing / blended variant e-learning met daarna klassikale scholing zonder toetsing.
- Accreditatie: kwaliteitsregister V&V 3 punten.
- CanMEDS competenties: vakinhoudelijk handelen: 50%, samenwerking: 30% en maatschappelijk handelen: 20%
_______
Een gebroken been omdat je uit de boom viel, of een gebroken hart omdat je niet klimmen mocht? Deze breinbreker laat precies zien waar deze vervolgscholing over gaat. Na een opfrissing van de basisscholing gaan we dieper in op o.a. de mate van zelfstandigheid van cliënten/patiënten met epilepsie.
E-learning
Iedereen loopt een zeker risico op letsel, vrijwel op ieder moment van de dag. Echter, cliënten met epilepsie hebben in meer of mindere mate een verhoogd risico op letsel en ongevallen. Hoe groot dat risico is, is mede afhankelijk van het type aanval, of iemand deze aan kan voelen komen, de frequentie waarmee iemand aanvallen heeft, maar ook de omgeving waarin hij/zij zich op dat moment begeeft. In deze e-learning leert de cursist meer over epilepsie, de daarbij voorkomende risico’s en de richtlijn die kan ondersteunen bij het maken van een gezamenlijke en weloverwogen risico-afweging. De e-learning wordt direct door Leerhuis Epilepsie aangeboden. Deze vervolgscholing is alleen verkrijgbaar in combinatie met de e-learning. Op deze manier ontstaat er een optimaal leerrendement.
Klassikale scholing
Er worden diverse werkvormen gebruikt waarbij de nadruk ligt op leren van en met elkaar. Deelnemers worden ondersteund in het delen van ervaringen en inzichten en krijgen opdrachten waarin overleg de sleutel is. We starten met herhaling waarna de verdieping in wordt gegaan met behulp van uitgebreid videomateriaal van aanvallen.
Opbouw vervolgscholing epilepsie
(duur 3 uur inclusief pauzes)
- Basiskennis opfrissen
- Aanvalsobservatie en classificatie
- Pauze
- Eerste hulp bij aanvallen
- Epilepsie en VG
- Pauze
- Risico afweging
- Evaluatie
Certificaat
Na afloop van de scholing ontvang je een certificaat.
Informatie over de trainers
Onze trainers zijn zorgprofessionals met ruime ervaring binnen de epilepsiezorg die hun werk met cliënten/patiënten met epilepsie bij SEIN of Kempenhaeghe combineren met de rol van trainer voor Leerhuis Epilepsie. Het scholingsmateriaal wordt ontwikkeld met behulp van een vast expert team bestaande uit neurologen van Kempenhaeghe en SEIN en trainers van Leerhuis Epilepsie.