Basisscholing epilepsie
Prijzen
Beroepen
Competenties
Doelen
Na afloop van de basisscholing epilepsie is de deelnemer in staat om relevante basiskennis en vaardigheden rondom epilepsiezorg toe te passen in de praktijk met als resultaat dat cliënten/patiënten pa
Programma
28-01-2025
Veelal bieden we deze scholing op locatie aan teams en groepen collega’s. Maar twee keer per jaar is het ook mogelijk om deze te volgen bij een locatie van Kempenhaeghe of SEIN. Je kunt je dan individueel inschrijven en bent dan niet afhankelijk van een scholing die meteen voor een team of groep dient worden afgenomen. Ideaal voor die ene collega die wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken of net nieuw is binnen jouw organisatie. Maar ook voor freelancers en ZZP-er in de zorg. We bieden deze klassikale scholing twee keer per jaar aan. De eerstvolgende is op:
28 januari 2025
Locatie:
Kempenhaeghe
Hoofdgebouw, ruimte HV01
Sterkselseweg 65
5591 VE Heeze
Tijd: 10.00 – 13.00 uur (met aansluitend lunch)
_______
- Scholingsvorm: klassikale scholing zonder toetsing.
- Accreditatie: Kwaliteitsregister V&V 3 punten.
- CanMEDS competenties: vakinhoudelijk handelen: 50%, communicatie: 30% en samenwerking: 20%
_______
Je voelt je na de scholing vertrouwd in jouw handelen met mensen met epilepsie. Je bent je bewust van aspecten die kunnen samenhangen met epilepsie, kunt preventief handelen en risico’s afwegen, je hebt vaardigheden om adequaat te reageren op epileptische aanvallen en biedt de juiste zorg tijdens en na een epileptische aanval.
Deze basisscholing epilepsie – op basis van open inschrijving – is een klassikale scholing. Voor een optimaal leerrendement adviseren wij om vooraf de e-learning basis epilepsie te volgen.
Klassikale basisscholing
Tijdens de basisscholing epilepsie besteden onze praktijk ervaren trainers aandacht aan vormen, oorzaken en gevolgen van epilepsie en de manier waarop je hiermee om kunt en moet gaan. Er komen verschillende typen epileptische aanvallen en de manier waarop ze geclassificeerd worden aan bod. Een goede classificatie is van belang voor een goede behandeling. Vooral het agogische aspect van de zorg voor mensen met epilepsie komt uitgebreid aanbod.
Wat betekent epilepsie voor een patiënt/cliënt; voor zijn welzijn en dagprogramma; voor zijn omgeving en voor jou als professional? Er is veel aandacht voor eigen ervaringen van deelnemers en reflectie. Praktijkvoorbeelden en beeldmateriaal spelen een belangrijke rol in de scholing. Onze trainers maken gebruik van verschillende interactieve, didactische werkvormen aansluitend op de behoeften van de groep. Je voelt je na de basisscholing epilepsie vertrouwd in jouw handelen met patiënten/cliënten met epilepsie. Je bent je bewust van aspecten die kunnen samenhangen met epilepsie, kunt preventief handelen en risico’s afwegen, hebt vaardigheden om adequaat te reageren op epileptische aanvallen en biedt de juiste zorg tijdens en na een epileptische aanval.
Opbouw basisscholing epilepsie
(duur 3 uur inclusief pauzes)
- Inleiding
- Theorie epilepsie
- Aanvalsobservatie
- Pauze
- Eerste hulp bij aanvallen
- Noodmedicatie
- Behandelmogelijkheden
- Pauze
- Risico’s en epilepsie
- Risico afweging
- Evaluatie
Certificaat
Na afloop van de scholing ontvang je een certificaat.
Informatie over de trainers en experts
Onze trainers zijn zorgprofessionals met ruime ervaring binnen de epilepsiezorg die hun werk met cliënten/patiënten met epilepsie bij SEIN of Kempenhaeghe combineren met de rol van trainer voor Leerhuis Epilepsie. Het scholingsmateriaal wordt ontwikkeld met behulp van een vast expert team bestaande uit neurologen van Kempenhaeghe en SEIN en trainers van Leerhuis Epilepsie.