ALK bij kinderen in relatie tot postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen
Tijdens dit congres gaan we met verschillende lezingen in op een multidisciplinaire benadering van postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen in relatie tot ALK bij kinderen. Vanuit wetenschap en praktijk biedt het congres handvatten voor jouw behandeling of zorg voor deze kinderen.Prijzen
Beroepen
Programma
Kinderen met ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten) vormen een specifieke groep die aanzienlijke uitdagingen ervaart op het gebied van gezondheid en welzijn. Een belangrijke factor die bijdraagt aan ALK zijn postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen. Bij kinderen kunnen deze optreden na een infectie, zoals griep, mononucleosis, COVID, of een andere virale ziekte. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een aanhoudende vermoeidheid die niet verbetert met rust en die de fysieke en mentale activiteit van het kind aanzienlijk beperkt.
De relatie tussen ALK en postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen is complex en multifactorieel. Kinderen met ALK en/of postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen hebben vaak moeite om hun normale routine te hervatten. De vermoeidheid kan gepaard gaan met andere symptomen zoals spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slaapstoornissen en concentratieproblemen. Deze klachten kunnen samen een vicieuze cirkel vormen waarin de fysieke inactiviteit leidt tot verergering van de symptomen en verdere deconditionering van het lichaam.
Om deze groep goed te kunnen helpen is het bijhouden van de ontwikkelingen en vakkennis van groot belang. Tijdens dit congres gaan we met verschillende lezingen in op een multidisciplinaire benadering van postinfectieuze chronische vermoeidheidssyndromen in relatie tot ALK bij kinderen. Vanuit wetenschap en praktijk biedt het congres handvatten voor jouw behandeling of zorg voor deze kinderen.