Fysieke training bij diabetes 2
In deze E-learning zal Inspanningsfysioloog drs .Gerard van der Poel ingaan op de zeer grote positieve effecten van regelmatige en goed gedoseerde inspanning bij cliënten met diabetes type II.50
3 Punten
E-learning
Prijzen
Regulier € 50
Beroepen
Fysiotherapeut
14 Sep 2023
13 Dec 2025
3 Punten
KNGF, KRF
Sprekers
Gerard van der Poel
Spreker/Expert
Omschrijving
In deze E-learning zal Inspanningsfysioloog drs .Gerard van der Poel ingaan op de zeer grote positieve effecten van regelmatige en goed gedoseerde inspanning bij cliënten met diabetes type II.
De pathofysiologie van diabetes II komt ook aan bod en uw leert om deze verschillende pathologische processen bij diabetes II gericht te verminderen met op maat gemaakte trainingsplannen.
Interactief en op basis van casussen met als doel je inzicht in fysieke training bij hart- en vaatziekte te vergroten.
Na het volgen van deze E-learning is de deelnemer in staat:
- De zeer grote positieve effecten van regelmatige en goed gedoseerde inspanning bij cliënten met diabetes type II te benoemen.
- De basis-pathofysiologie van diabetes type II duiden, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in macro-vasculaire en microvasculaire processen.
- Om een basisaanpak te kunnen beschrijven om diabetes type II gericht te verminderen met op maat gemaakte trainingsplannen.
- Signalen van onveilige belasting te benoemen en te kunnen herkennen (hypo’s en hypers).
- Een kritische vertaalslag maken naar de eigen fysiotherapeutische praktijk. Om inzicht te krijgen in het eigen kennisniveau van de deelnemer op het gebied van inspanningsfysiologie en fysieke training bij mensen met diabetes type II.
Denkfysio
In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).