This course is expired

Jaarcongres Carend 'Palliatieve Zorg'

Kijken naar de Toekomst
palliatieve zorgcarendtoekomstlevenseinde zorgacpproactieve zorgzorgtongerloobertkeizer

Op donderdag 14 maart 2024 vindt het Jaarcongres 'Leven toevoegen aan de dagen' van Carend plaats in Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema 'Kijken naar de Toekomst'. Jaarlijks overlijden in Nederland 170.000 mensen, waarvan bij bijna 80% dit overlijden verwacht komt. Bij de meeste mensen zou palliatieve zorg in de fase hieraan vooraf een belangrijke rol kunnen spelen, maar 1 op de 3 mensen die deze zorg nodig heeft, krijgt deze niet. Het aantal patiënten dat zich in de palliatieve fase bevindt zal door tal van demografische veranderingen gaan toenemen: de gemiddelde Nederlander wordt ouder door het succes van de geneeskunde op met name cardiovasculair en oncologisch gebied en daarnaast is een stijging van het aantal mensen dat ouder is dan 70 jaar (de 'babyboomgeneratie'). Verschillende berekeningen laten zien dat met name mensen met dementie zal stijgen. Deze stijging in aantallen patiënten leiden tot grote zorgen: juist waar meer personeel nodig is, zullen ook de tekorten aan nieuwe collegae toenemen. Dat zal leiden tot nog meer druk op de schouders van de palliatieve zorgverleners. Met sprekers als Michelle van Tongerloo, Jet Bussemaker, Bert Keizer, Carlo Leget, Tommie Niessen, Jennifer Bergkamp, Gabe Sonke, Manon Boddaert, Pieter Barnhoorn en Ineke Visser zullen we op de verschillende aandachtsgebieden en zorgen over de toekomst ingaan. Hoe gaan we in Nederland er voor blijven zorgen dat iedereen de beste zorg blijft krijgen, ook als je niet meer beter wordt.

314
6 Points
Congres
Physical course - single

Prices

Regular € 314
Note :279.00 tot 1 januari (vroegboekkorting)

Professions

Anesthesioloog
14 Mar 2024
15 Mar 2024
6 Points
ABAN
Apothekersassistent
14 Mar 2024
17 Mar 2024
6 Points
KABIZ
Arts
14 Mar 2024
15 Mar 2024
6 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
14 Mar 2024
15 Mar 2024
6 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
14 Mar 2024
15 Mar 2024
6 Points
ABAN
Description

Voor wie?

Palliatieve zorg is multidisciplinair. We dragen zorg voor een programma dat interessant is en waarvoor accreditatie wordt aangevraagd voor medisch specialisten, (huis)artsen, verpleegkundigen, PA’ers, verpleegkundig specialisten, verzorgenden en paramedici.


Het ochtend is plenair voor iedereen hetzelfde, in de middag doorloopt iedereen zijn eigen programma met verschillende kennisniveaus, ook voor medisch specialisten en huisartsen is het programma uitdagend.


Daarnaast nodigen wij ook expliciet de uitvaartzorg uit, zodat zij meer kennis kunnen nemen over wat de nabestaanden de laatste weken hebben meegemaakt. Wij geloven dat de verbinding die we tijdens deze dag willen maken tussen de palliatieve zorg en de uitvaartzorg een extra dimensie aan deze dag zal geven.

Er wordt accreditatie aangevraagd bij:

ABAN, V&VN, VSR, NAPA, Kabiz, NVDA, NVvPO, SKGV


Wat staat u te wachten?

Het belooft een intensief congres te worden met plenaire sessies in de ochtend en workshops in de middag, maar ook is er voldoende ruimte om te netwerken en met elkaar bij te praten tijdens de lunch en de verschillende pauzes.

We hebben gekozen voor een afwisselend programma waarbij we naast goede zorg in het nu, ook een blik op de toekomst richten.

Kosten voor het congres zijn 314.00 euro (reguliere prijs), de vroegboekkorting (tot 1 januari 2024) is 279,00 euro voor iedereen.

VS, verpleegkundigen en verzorgenden die lid zijn van V&VN en leden van NVDA en NvPPO die een account hebben op carend.nl krijgen deze korting ook bij inschrijving na 1 januari.

Entree voor studenten (aan een ROC, hogeschool of universiteit), en vrijwilligers in de palliatieve zorg is 149,00 euro (vroegboekkorting: 139,00 euro). Aanmelden is via het studentenmail / vrijwilliger email-adres. Wij controleren deze gegevens en nemen maatregelen bij misbruik.

Meer informatie over het programma vindt u hier: https://carend.nl/artikel/op-14-maart-jaarcongres-carend-leven-toevoegen-aan-de-dagen

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.