Deze cursus is verlopen
WDH NASCHOLINGSFESTIVAL 2024
Na een geweldige 1e editie van het WDH nascholingsfestival gaan wij deze opnieuw organiseren!
Wat gaan we doen? We houden een nascholingsfestival voor zowel huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes. In een prachtige bosrijke omgeving creëren we ons eigen festivalterrein met zeer uiteenlopende en inspirerende workshops, zowel gezamenlijk als per doelgroep. Samen bij het kampvuur eten en verhalen delen... wij zien het helemaal voor ons!
312.5
5 Punten
Nascholing
Physical course - single
Prijzen
Regulier
€ 312.5
Kortingen
€ 62.5
Alleen voor leden
Beroepen
Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Punten
ABC1
Doktersassistent
5 Punten
CADD
Huisarts
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
5 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
5 Punten
NVvPO
Omschrijving
ONDERWERPEN
- Per onderwerp wordt aangegeven voor welke doelgroep dit het meest geschikt is, uiteraard is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de workshops. Opening: een actieve start door Tom Brandon, sportarts (voor alle doelgroepen)
- Tom neemt ons op enthousiaste en inspirerende manier mee in het thema bewegen. Hij zet ons aan het denken maar beter nog in beweging!
- Ambulancezorg door Marc Koster, ambulanceverpleegkundig (voor alle doelgroepen)
- Leer meer over de ins and outs van de ambulancezorg, de achtergrond en samenwerking met de 1e lijn. Leerzaam en verbindend!
- Balans in de spreekkamer door Annejet Eerkens, POH-S & Yvonne Themmen, POHGGZ en Jeugd en Yogadocente (voor alle doelgroepen)
- Hoe blijf jij in balans? En hoe houd jij jouw (oudere) patiënten in balans? Annejet en Yvonne laten je zien hoe zij dit inzetten in de spreekkamer: tips & tricks om morgen al te delen met jouw patiënten. En minstens net zo belangrijk; tips waar ook jij direct al zelf wat mee kan. Want zeg nou zelf; ook wij zitten vaak teveel stil op een werkdag. Hoe fijn is het dat je hier zonder al teveel moeite iets aan kan doen?
- Zitverslaving door Robert de Graaf, verslavingsarts (voor alle doelgroepen)
- In deze workshop neemt Robert de Graaf (verslavingsarts) je mee door de wondere wereld van zitten. We komen met zijn allen steeds minder vaak echt in beweging en dit zorgt voor de nodige risico’s. De feiten rond zitten en gezondheid liegen er niet om. Trek makkelijke schoenen aan 😉
- Smartwatch in de huisartsenpraktijk door Bernard te Boekhorst, sportarts (voor HA en POH)
- Rust HF, Heart Rate Variability, Slaap, Stappenaantal, aantal trappen per dag. Ritmestoornissen op te pikken?De deelnemer is na afloop in staat om klachten van client en aanvullende gegevens via HF horloge te duiden en er deels mee te verklaren.
- Pubers en moeheid door Carole Lasham, kinderarts Tergooi MC (voor HA en POH-GGZ)
- Vermoeide pubers , Wat moet je ermee? DBC vermoeide puber staat in de top 5 bij de kinderartsen , het is een probleem dat heel vaak voorkomt en is na de tweede lijn verwezen. Wat is normaal ? Wie heeft het probleem ?
- Pubers zijn moe
- Met deze workshop krijg je handvatten hoe je kan ermee omgaan , anamnese en lichamelijk onderzoek gaan op zoek naar red flags, beperkt en zinvol aanvullend diagnostiek , "moeheid pakket". Medisch oorzaak uitgesloten en dan wat.
- Vrouwen in de overgang en beweging door Eva Schot; fysio- manueeltherapeut (voor HA en POH)
- Op dit moment zijn er in Nederland naar schatting 1,3 miljoen vrouwen in de overgang. 80% van deze vrouwen ervaart overgangsklachten. Wat kun je daar nu eigenlijk allemaal mee? Want het is belangrijk dat vrouwen dóór kunnen gaan wanneer ze in hun menopauze raken. Dóór met het sterk en gezond houden van hun fysiek. Dóór met slim eten, zodat die kilo’s er niet aanvliegen. Dóór met aangeven wat ze nodig hebben op de werkvloer om lekker aan de slag te kunnen blijven. En dóór met tips om beter door te slapen, een betere stemming te hebben en minder opvliegers. En dat allemaal vanuit een evidence based onderbouwing. Kortom hoe zorgen we ervoor dat deze vrouwen vanuit positief gezondheidsperspectief en leefstijl kunnen kijken naar hun klachten. Dit is wat er tijdens deze workshop aan bod komt en ow ja dit is een actieve workshop dus al deze onderwerpen komen aan bod tijdens lekker wat beweging!
- 'Lastige' patiënten, casuïstiekbespreking met de GGZ (ASS en POH) door Ruud van Nus en Heimen Stoffels, GGZ Centraal
- 'Lastige' patiënten aan de telefoon, balie of in je spreekkamer. Hoe herken je persoonlijkheidsproblematiek en hoe ga je ermee om? Lekker praktisch met veel voorbeelden uit de praktijk.
- Verslavingszorg door Philip Goedhoop, Jellinek
- Workshop over motiverende gespreksvoering. We oefenen met behulp van een acteur en door gebruik te maken van verander en behoudtaal met als doel om de ander in beweging te krijgen. Geschikt voor alle disciplines, want overal dienen mensen in beweging te komen
- LVB met MEE: herkennen en omgaan van mensen met een licht verstandelijke beperking door Annika van Tol MEE (voor alle doelgroepen)
- 16% van de Nederlanders heeft een lichte verstandelijk beperking of is zwakbegaafd. Zij reageren soms anders. Het kan lastig zijn daar adequaat op te reageren en elkaar goed te begrijpen. Hoe weet je of iemand een lichte verstandelijke beperking heeft? En hoe kun je jouw communicatie en dienstverlening goed op hen afstemmen? Je krijgt inzicht in hoe het is om een LVB te hebben. En je krijgt kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in jouw dagelijkse praktijk.
- Workshop enkeltrauma: van trauma tot tape, van bandletsel tot brace! door Anne van Ee, kaderhuisarts bewegingsapparaat (voor alle doelgroepen)
- Een verzwikte enkel, een veel voorkomend letsel met soms vervelende gevolgen. Die lang niet altijd goed behandeld wordt. In deze workshop nemen we jullie van begin tot het eind mee in alle ins en outs rond het enkeltrauma. De triage: wat is belangrijk en wat zijn goede adviezen? De beoordeling: waar moet je nou eigenlijk écht op letten? En dan? een foto of toch niet? En wat adviseren we daarna? Tape of brace? En hoe werkt dat dan eigenlijk, waar koop je zoiets ? Welke oefeningen zijn eigenlijk zinvol en hoe lang moet je dat dan doen? Kortom: veel vragen waarop je antwoord gaat krijgen in deze interactieve workshop! Zodat je aan de telefoon, in de spreekkamer of op het sportveld weer helemaal up-to-date bent!
- Filosofie in beweging door Tjeerd Boorsma, huisarts n.p (voor HA en POH)
- Filosofie van ziekte en abnormaliteit. Wat en hoe is de relatie tussen abnormaliteit en ziekte? Hoe is die veranderd in de tijd en hoe kunnen wij onze blik op die relatie duiden?