Voeding in de spreekkamer

voedinggezonde leefstijlgezonde voeding
Voeding wordt vaak gezien als een van de oorzaken van chronische ziekten. Maar voeding kan ook bijdragen aan de verbetering van chronische fysieke en mentale aandoeningen. In deze online scholing bespreekt cardioloog dr. Annemieke Jansen, aan de hand van recente onderzoeken, hoe praktische en haalbare voedingsinterventies kunnen worden ingezet in het verminderen van fysieke en mentale klachten. Ook bespreken we voedingshypes en mythes aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en wordt de invloed van voeding op andere leefstijlpijlers zoals slaap en stress behandeld.
15 - 50
2 Punten
Live Webinar

Prijzen

Variabel € 15 - 50

Beroepen

Anesthesioloog
2 Punten
ABAN
Arts
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
2 Punten
ABAN

Sprekers

Annemieke Jansen

Spreker
Annemieke Jansen is algemeen cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Ze heeft zich gespecialiseerd in beeldvorming bij hartfalen, wat leidde tot een promotieonderzoek aan de TU Eindhoven. Naast het voornoemde aandachtsgebied heeft ze grote interesse voor het vrouwenhart en de preventieve cardiologie. Annemieke doet al jaren onderzoek naar de preventieve werking van gezonde voeding voor hart- en vaatziekten, De gevolgen van ons eet- en leefpatroon voor ons lichaam staan daarbij centraal. Samen met haar zus, Janine – grafisch vormgever, foodfotograaf en fervent kok, die de zienswijze en bevindingen van Annemieke naar de praktijk vertaalt – schreef ze drie goed ontvangen kookboeken: Hartstikke lekker. Voorkomen is beter dan genezen; Hartstikke mediterraan. Langer, fitter en slanker leven dankzij de mediterrane keuken; en Mooi mediterraan. Vier het leven en val af!. Met zwager Joris Vermeulen schreef Annemieke Hart voor je lijf. Leefstijladviezen van een cardioloog. Annemieke heeft met haar zus onder de naam Jansen & Jansen een wekelijkse column in dagblad Trouw en ze leveren bijdragen aan elke editie van het tijdschrift De smaak van Italië.
Omschrijving

Leerdoelen

  • Wat is de rol van voeding bij chronische ziektes?
  • Welke rol speelt voeding in preventie?
  • Hoe voer je het gesprek met de patiënt over voeding?
  • Hypes en Mythes in perspectief:
  • Keto/Koolhydraat beperkt
  • Bewerkt versus Onbewerkt
  • Bioritme: Wat is het effect van het tijdstip van eten?
  • Welke rol speelt voeding bij (pre-)diabetes? 


Vereniging Arts en Leefstijl

info@artsenleefstjil.nl
6, Jaarbeursplein, Utrecht, 3521AL

Gerelateerde cursussen

Voeding, suppletie en huidveroudering

€ 299E-learning

Voeding, suppletie en huidveroudering

Voeding, bewegen en slaap | e-learning

€ 27.5E-learning02 sep. 2024 - 01 sep. 2025

Voeding, bewegen en slaap | e-learning

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Cardiometabole aandoeningen

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Ondersteuning bij overgewicht

GratisE-learning05 feb. 2025 - 02 feb. 2027

On demand Longevity

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Hoe ga je om met weerstand?

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

De Schijf van Vijf voor ieder budget

Voeding, suppletie en rosacea

€ 175E-learning

Voeding, suppletie en rosacea

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Gezonde voeding voor ouderen

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Eetgewoontes en tradities in de keuken

Voeding en de huid

€ 699E-learning

Voeding en de huid

Koolhydraten en insulinegevoeligheid

€ 138.75 - 185E-learning

Koolhydraten en insulinegevoeligheid