Training intervisiebegeleider

intervisieintervisiebegeleider

Voor veel professionals is intervisie een verplicht onderdeel van hun werk. Het is manier om van en met elkaar te leren. De kwaliteit van Intervisie staat of valt bij de gekozen methode en de manier van begeleiden. Wil jij een intervisiegroep opzetten of leren hoe je als procesbegeleider optreedt? Doe dan deze training intervisie begeleiden.

03 mrt. 2025
09:30 - 12:40
905
In aanvraag
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 905

Datum en locatie

03 mrt. 2025
09:30
12:40
Churchilllaan 11, 3527BG, Utrecht

Beroepen

Doktersassistent
Accreditation in aanvraag
12 Punten
CADD
Triagist
Accreditation in aanvraag
12 Punten
CADD

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %

Sprekers

Corine Sengers

Docent
Corine Sengers, MA, heeft lange tijd gewerkt in de jeugdhulpverlening en als docent in het mbo. Daarnaast heeft ze ervaring in het coachen en begeleiden van verschillende mensen met leervragen op het gebied van werk en onderwijs. De afgelopen jaren werkte zij ook als intervisiebegeleider en gespreksleider Moreelberaad. Binnen het onderwijs geeft ze ook training en coaching aan startende docenten.

Doelen

Na afloop van deze module:

kun je de verschillende doelen van intervisie beschrijven.
weet je welke randvoorwaarden belangrijk zijn als je een intervisiegroep wilt opzetten.
kun je de basisstappen van intervisie toepassen.
heb je in de praktijk geoefend met jouw rol als intervisiebegeleider.
heb je kennis gemaakt met variaties op de basistechnieken voor het begeleiden van intervisie.
Omschrijving

Welke verschillende intervisiemethoden zijn er? En wat houdt de rol van intervisiebegeleider in?


Deze module kun je volgen als bij- of nascholing. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

Tijdens de eerste (halve) trainingsdag starten we met een overzicht van de mogelijke doelen van intervisie. We bespreken de randvoorwaarden voor het opzetten van een intervisiegroep. Ook leer je verschillende intervisiemethoden kennen en inzetten. Tussen de eerste en tweede (halve) trainingsdag oefen je met je rol als intervisiebegeleider: je past de basisstappen toe en ontdekt welke variaties op de basistechnieken passen bij jou en jouw intervisiegroep. Die ervaringen neem je mee naar de tweede dag. Dan krijg je uitgebreid intervisie op jouw optreden als intervisiebegeleider.


Voor wie

Voor iedereen die een intervisiegroep wil opzetten of als procesbegeleider wil leren werken: sociaal geneeskundigen, huisartsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners, doktersassistenten, veiligheidsdeskundigen, arbeidshygiënisten, arbeidsdeskundigen, reizigersadviseurs en gezondheidsprofessionals.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV