KOELe huisartsen vrijdag 2
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Programma
Programma
Vrijdag 20 juni
Huisarts en Preventie
Deze scholing gaat over:
- De betrokkenheid van huisartsen bij vaccinaties en screenings
- Het aanreiken van leefstijlinterventies door huisartsen en praktijkondersteuners
- Het meedoen en doorverwijzen naar instanties gericht op gezondheidsbescherming zoals schuldsanering en tegengaan van huiselijk geweld, vechtscheidingen, eenzaamheid, energie-armoede en onveilige woonomgeving
Spreker is: Prof. Dr. Guus Schrijvers, Oud-Hoogleraar Public Health | Gezondheidseconoom | Oprichter Guus Schrijvers Academie | Schrijver en columnist
Intoxicaties in de wereld van alcohol en drugs
Op de praktijk gaat een man van 20 zitten die zich niet lekker voelt. Misselijk, rode ogen, wat onrustig en snel geïrriteerd. Wat gaat u doen? Verder uitvragen naar algehele gezondheid, medicatiegebruik? Daar komt niet veel uit. Er belt een man, 45 jaar die zegt een olifanten-slaapmiddel te hebben gedronken. Wordt wat rillerig, voelt zich erg moe. Verder uitvragen naar algehele gezondheid, medicatiegebruik? Daar komt niet veel uit.
U wilt naar middelenmisbruik vragen! Heel goed, maar hoe doet u dat en weet u er eigenlijk wel genoeg vanaf? In deze nascholing nemen wij u mee in de wereld van de alcohol, drugs en gokken of gamen. We gaan terug in de tijd, geven aan wat er te koop is (en wat het kost!). U leert te herkennen en signaleren. En tips om hoe het beste een gesprek over middelenmisbruik te voeren.
Dokter het is genoeg zo!: kennismaken met euthanasie
Het aantal euthanasieverzoeken in Nederland neemt toe. Hoe gaat u om met zo’n indringend verzoek? Wat komt er allemaal bij kijken? En wanneer mag een euthanasieverzoek wel of niet ingewilligd worden? Deze nascholing richt zich op artsen die nog geen of weinig ervaring hebben met euthanasie.. Wij bieden u in één dagdeel inzicht, praktijkkennis en wettelijke kaders, zodat u zelf euthanasievragen kunt aannemen, beoordelen en (als dat van toepassing is) uitvoeren.