This course is expired

Zorg rond de pasgeborene

Grenzen verleggen
gespecialiseerd verpleegkundigekinderverpleegkundigeneonatologiephysician assistantverloskundigekraamverzorgendehechtingobstetrieverpleegkundigeextreme prematurenabortusgrensbuidelennieuwste behandeloptiesinspiratiespreker

Graag nodigen we jou weer uit voor de jaarlijkse bijeenkomst voor alle professionals in de geboortezorg: er wordt een beeld geschetst van 2010 tot nu van de resultaten van behandeling van extreme prematuren vanaf 24 weken zwangerschap. Daarnaast komen onderwerpen aan bod zoals hechting en buidelen en kijken we naar de nieuwste behandelopties.

139
4-5.5 Points
Congres
Physical course - single

Prices

Regular € 139

Professions

Physician Assistant
30 Jan 2023
30 Jan 2024
4 Points
NAPA
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
30 Jan 2023
30 Jan 2024
5 Points
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
30 Jan 2023
30 Jan 2024
5 Points
V&VN
Verloskundigen
5.5 Points
KNOV
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
30 Jan 2023
30 Jan 2024
5 Points
V&VN, VSR
Description

Accreditatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Programma

  • Gedurende het ochtendprogramma wordt een beeld geschetst van 2010 tot nu van de resultaten van behandeling van extreme prematuren vanaf 24 weken zwangerschap, de zogenoemde EPI-DAF studie (Extreme Preterm Infants Dutch Analysis on Follow up).
  1. Wat zijn de overlevingskansen en tegen welke beperkingen lopen de kinderen mogelijk aan?
  2. Hoe ziet de follow-up over meerdere jaren eruit? Hierbij zijn we ook benieuwd naar jullie ervaringen en meningen! 
  3. Aansluitend wordt stilgestaan bij de huidige abortusgrens van 24 weken in Nederland. Wat als in de toekomst de behandeltermijn wordt verlaagd?
  • Na de lunch komen iets luchtigere maar zeker niet minder interessante onderwerpen aan bod zoals:
  1. hechting en buidelen.
  2. Ook kijken we naar de nieuwste behandelopties, denk bijvoorbeeld aan anti-VEGF injecties bij retinopathie van de prematuur (ROP). 
  3. Tot slot hebben we inspiratiespreker Jaap Bressers weten te strikken die deze intensieve dag op een mooie grensverleggende manier afsluit!


Dus we zien je graag op 30 januari in Ede!


Namens de symposiumcommissie,

Heidi Theeuwen

Verpleegkundig specialist neonatologie

Máxima Medisch Centrum Veldhoven


Win een vrijkaart

Om het symposium zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw dagelijkse werk, horen wij graag jouw meest prangend vraag. Wij verloten een vrijkaart onder de inzenders! Stuur jouw vraag nu in via deze link.


Truus Vanlier-prijs

Gezocht: Enthousiaste verpleegkundigen, verloskundigen en zorgprofessionals die via posters hun collega’s willen informeren over onderzoeken, projecten of verbeteringen en € 500 willen winnen.

Meld je posterpresentatie aan via zorgrond@scem.nl

Inzenden is mogelijk tot 1 december 2022

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH