Masterclass – Casuïstiek SI bij kinderen
Deze 2 daagse cursus is bedoeld voor paramedici (SI therapeuten), werkzaam met kinderen, die voorheen de cursus Sensorische informatieverwerking voor paramedici (of een soortgelijke opleiding bij een andere opleidingsaanbieder) reeds hebben afgerond, maar kennis willen opfrissen of meer diepgang willen krijgen bij het uitwerken van een casus. Aan het einde van de cursus zijn de cursisten meer in staat om hun (reeds bestaande en wederom opgefriste) kennis van de Sensorische Informatieverwerking toe te passen bij het observeren, analyseren en interpreteren van een kind en dit vervolgens te integreren binnen het eigen professioneel handelen bij het opstellen van een interventieplan en het geven van adviezen aan de omgeving van het kind.Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Cursisten die deze cursus gaan volgen kunnen zelf bepalen of zij een casus willen inbrengen of willen deelnemen aan de cursus zonder een eigen ingebrachte casus. Om maximale rendement uit de cursus te kunnen halen, raden wij aan een eigen casus in te brengen, maar gaan we uit van max. 6 ingebrachte casussen door cursisten.
Van de cursist die een casus zelf inbrengt wordt verwacht, dat hij of zij videobeelden aanlevert en een presentatie geeft van het betreffende kind. In de presentatie wordt vermeld wat de hulpvraag van het kind/ omgeving is, welke sensorische mogelijkheden en beperkingen het kind heeft (nav. het eerder uitgevoerde therapeutisch onderzoek door de cursist) en welke interventies er al hebben plaatsgevonden. Onder begeleiding van de docent worden de cursisten meegenomen in het analyseren van de beelden en wordt de casus uitgebreid besproken aan de hand van een klinische redeneringsmodel. Bij het bespreken van de casussen wordt te allen tijde uitgegaan van een brede (niet alleen sensorische) kijk op het kind. Vervolgens wordt de nieuw verworven kennis meegenomen in de vertaalslag naar praktisch handelen van de professional. De cursist heeft hierdoor na de cursus meer handvatten om (indien het een vastgelopen casus betrof) het traject vanuit een brede (niet alleen sensorische) kijk, met het betreffende kind en alle betrokkenen voort te zetten.
Van de cursisten die geen casus zelf inbrengen wordt verwacht dat zij een actieve inbreng hebben in het meedenken in de ingebrachte casussen door andere cursisten en een actieve bijdrage leveren bij het gezamenlijk opstellen/ bijsturen van de interventieplannen en advisering van de omgeving van het kind.
De totale studiebelasting is 17 uur. Dit is 12 uur voor het bijwonen van de lessen. Er wordt 1 uur gerekend voor het lezen van recente literatuur voorafgaand aan de cursus. Daarnaast komt er voor de cursisten die een casus inbrengen +/- 4 uur bij voor het maken van videobeelden en het uitwerken van de presentatie. Bij het kopje opmerkingen op het inschrijfformulier op de website, kan men aangeven of men wil deelnemen met of zonder inbreng van een casus. De informatie over welke videobeelden en de wijze waarop ze aangeleverd dienen te worden, krijgt de betreffende cursist per mail toegestuurd na ontvangst van de inschrijving.