Nascholing sportgeneeskunde Groningen blijft in beweging
De sportartsen nodigen jullie graag uit voor hun praktische nascholing, in het Martini Ziekenhuis. Het wordt een gecombineerd programma, met een plenaire start en drie workshopsrondes over actuele thema's in de Sportgeneeskunde. We staan vooral stil bij de samenwerking tussen sportarts en huisarts.Prijzen
Beroepen
Beste collega's,
De afgelopen jaren veranderde er veel voor de afdeling Sportgeneeskunde van het Martini Ziekenhuis. We hebben de sportgeneeskundige zorg van het UMCG overgenomen en onze dependance Het Omnium in het topsportzorgcentrum van FC Groningen geopend. We hebben kunnen uitbreiden in formatie tot een enthousiaste en actieve staf van 6 sportartsen en zijn gestart met onze afdeling Sportfysiotherapie. Ook is het gelukt om de volledige opleiding tot sportarts in huis te halen. En in plaats van dit twee jaar geleden met jullie te kunnen delen kregen we nog een toegift door Corona.
Vanavond dan eindelijk praten we jullie bij over de huidige stand van zaken in ons vakgebied en willen we de samenwerking met jullie weer verder oppakken en intensiveren. Zo is er aandacht voor de inzet van bewegen als medicijn. In de workshops passeert vervolgens een aantal thema’s de revue: we zullen iets vertellen over onze nieuw opgezette lies poli en onderbeen poli en vooral ook benadrukken wat jullie zelf kunnen doen voordat jullie deze sporters insturen. Daarnaast is het nog steeds een uitdaging voor de huisarts om adequaat om te gaan met jeugdblessures. Moet er rust worden genomen of mogen kinderen doorbijten? En wat is de rol van oefentherapie en hulpmiddelen? Wat is de rol van de huisarts hierin? Tenslotte uiteraard aandacht voor de grote groep post-Covid patiënten. Wat kan de huisarts reeds betekenen in de nazorg en wanneer en hoe neemt de sportarts het stokje over?