This course is expired

Kindervoeten en het Syndroom van Down

downsyndroomkinderenvoetensyndroom van downdown

Bij het Syndroom van Down (SD) is er een typische voetvormafwijking. Tevens komen loopproblemen en voetklachten veelvuldig voor. Kinderen met het SD gaan op latere leeftijd staan en lopen dan een normaal ontwikkelend kind. Pijnklachten en een afwijkend looppatroon, vallen en niet meer willen of kunnen lopen, komen op jongere leeftijd én vaker voor dan bij andere kinderen.

80
2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 80
Excludes : BTW

Professions

Apothekersassistent
2 Points
KABIZ
Contactlens specialist
2 Points
KABIZ
Diëtist
2 Points
ADAP
Doktersassistent
2 Points
KABIZ
Ergotherapeut
2 Points
ADAP
Description

Het verminderen van klachten, verbeteren van het lopen en het schoeien van deze korte en brede voet, is een uitdaging voor de podotherapeut op zowel schoentechnisch als communicatief gebied.


Deze training biedt een verdieping in de pathologie – door Mirjam Tuinhout. Tijdens de casuïstiekbespreking met veel beeldmateriaal presenteert gastspreker Mariska Talitsch, hoe om te gaan met loopproblemen bij kinderen met SD én gegeneraliseerde hypermobiliteit bij kinderen in het algemeen. Het doel is om het kind te helpen zijn grove motoriek te ontwikkelen. Laagdrempelige inzet van loophulpmiddelen zoals zolen, confectieschoenen en orthopedische schoenen dragen daaraan bij.


Gastspreker: Mariska Talitsch

Mariska Talitsch werkt als kinderfysiotherapeut in het MMC Veldhoven, in kliniek en polikliniek, op o.a. de Downpoli. Ook is zij Therapeut Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders. Ze geniet van het ontdekken van de mogelijkheden van het kind en biedt ouders en professionals graag een helpende hand in de omgang met de handicap en motorische problemen van kinderen.

Begeleidt in haar vrije tijd een scouting groep voor kinderen met een beperking in Son. Bevlogen, enthousiast, zeer deskundig, breed opgeleid, praktisch ingesteld.

FeetForward

info@feetforward.nl
0617222488
74, Bergmannstraat, Eindhoven, 5615KG