Gezamenlijke besluitvorming
In het zorgproces moeten een zorgvrager en zijn naasten diverse beslissingen nemen over de zorg en behandeling van de zorgvrager. Het kan dan zijn dat de zorgvrager dit zo lastig vindt, dat hij de beslissing liever aan de zorgverlener overlaat. Het uitgangspunt van gezamenlijke besluitvorming is dat deze beslissingen 45 met de zorgvrager genomen worden, en de zorgverlener de zorgvrager begeleidt in dit proces.25
1 Punten
E-learning
Prijzen
Regulier € 25
Beroepen
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
1 Punten
NVvPO, V&VN
Doelen
Na het doorlopen van deze cursus heeft de cursist concrete handvatten voor gesprekken met zorgvragers, zodat de cursist hen kan helpen bij het nemen van besluiten en bij het nemen van de regie.
Omschrijving
De cursus start na een korte introductie met een toelichting op het thema ‘gezamenlijke besluitvorming’, waarin de drie fasen van gezamenlijke besluitvorming worden beschreven. Ook de voorwaarden voor gezamenlijke besluitvorming en benodigde gesprekstechnieken worden uitgelegd. Daarna kan de cursist in drie compacte casussen met het thema oefenen. Tot slot is er een praktijkopdracht waarmee de cursist het geleerde in de praktijk kan brengen.
SDB groep
Gerelateerde cursussen
Academie Verloskunde Maastricht
Op aanvraag